И Серина Уилямс е възхитена от Цвети Пиронкова: „Тя е наистина невероятна“

Цветана Пиронкова
Снимка: Getty

Снощи по време на четвъртфиналите на US Open Цветана Пиронкова развълнува всички ни с феноменалнта си игра срещу Серина Уилямс, която победи в срещата. Американската тенесистка обаче не скри възхищението си от българката след края на мача.

„Това, което тя постигна, е изумително. Тя е наистина невероятна и заслужава уважение. Тя игра много силно, в един момент се зачудих как го прави, тя е по-млада от мен“, признава 38-годишната Уилямс, цитирана от Gong.bg.

Цветана Пиронкова
Снимка: Getty

„В началото играта не ми се получаваше. Въпреки това, не се изморих и успях да се събера във втория сет“, допълни победителката. 
Серина отбеляза, че нейната твърдост след загубения първи сет, се дължи и на майчинството. „Тази победа показва колко корави могат да бъдат майките. Когато родиш, можеш да направиш всичко. Видяхме това при Цветана. Тя игра невероятно. Когато се върнах, аз едва можех да спечеля мач.“

Серина Уилямс е майка на 3-годишната Алексис Олимпия, която наблюдава някои от мачовете на US Open заедно с баща си Алексис Оханиян. Впечатляващото в случая на Цвети Пиронкова е, че това е първият ѝ турнир от три години насам. Българската тенесистка роди сина си Александър през април 2018 г.

Цветана Пиронкова
Снимка: Getty

„Когато си майка, след като завършиш мача, трябва да се прибереш и да сменяш памперси. Това е реалността“, споделя още Уилямс.

Още за майките, които създадоха история на US Open, четете тук >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти