Грами vol. 60 - дрескод с бели рози и церемония извън Холивуд

Грами vol. 60 - дрескод с бели рози и церемония извън Холивуд
Снимка: netinfo

Всички участници и гости на церемонията по връчването на музикалните награди Грами ще носят по една бяла роза, преминавайки по червения килим в знак на съпричастност към движението срещу сексуалното посегателство #Metoo.

Организаторите на събитието са изпратили официално съобщение към всички присъстващи с молба да се появят закичени с бели рози. Според тях цветето е символ на надежда, съчувствие и мир. 

Юбилейната 60-та церемония ще се проведе на 28 януари в зала Медисън скуеър гардън, Ню Йорк. За първи път от 15 години Ел Ей няма да бъде домакин на наградите. Това провокира у много хора съмнения, че тазгодишните Грами ще бъдат повече политически ориентирани, отколкото музикални. 

Състезават всички изпълнения, издадени от октомври 2016г. до септември 2017г. С най- много номинации са: Джей Зи - осем, Кендрик Ламар - седем и Бруно Марс - шест. 

Както сами виждате присъствието на цветнокожите изпълнители през тази година е наистина силно. Може би ще станем свидетели на нощ, която ще остане в историята на света завинаги. 

Те се състезават в категориите „Албум на годината”, „Песен на годината” и „Запис на годината”. Една от най-хитовите песни на годината ремикс версията на Луис Фонси и Деди Янки - „Despacito” с участието на Джъстин Бийбър е първата песен с текст, който не е на английски, номинирана в двете категории - „Запис на годината и „Песен на годината”.

В категория джаз музика за „Най-добър вокален албум” са номинирани два дебютни проекта:The Journey на  The Baylor Project(Джийн Бейлър- вокали и Маркъс Бейлър-барабани) и A Social Call на Jazzmeia Horn- едно от откритията на съвременния джаз.

Майкъл Бубле и Тони Бенет се състезават в една категория за „Най-добър традиционен поп вокален албум”.

Саундтракът на филмовата продукция „La la Land” е номиниран за награда Грами, а песента „City Of Stars”, която изпълняват   Justin Hurwitz, Benj Pasek и  Justin Paul е номинирана за най-добра песен от филм.

Водещ на събитието ще бъде отново Джеймс Кордън. 

Снимка: netinfo

Още интересни статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти