Гениалните и забавни мисли на Камен Донев - кралят на иронията!

Честит 53-ти рожден ден на един от най-обичаните и уважавани български актьори и режисьори - Камен Донев!

Известен е с авторските си моноспектакли „Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

Роден е в гр. Русе на 15 април през 1971 г. Завършва специалност „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев.

Гениалните и забавни мисли на Камен Донев - кралят на иронията!

От 1994 г. до 2009 е актьор в Театъра на Българската армия в София. През 2000 и 2001 г. участва в българското телевизионно предаване „Улицата“ на режисьора Теди Москов.

До момента е изиграл над 40 роли в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични творби. Реализирал е авторски постановки и хореография. Има участия в български и международни театрални фестивали.

През ноември 2006 г. е публикуван сборникът му „Всичко дотук – текстове за театър, кино и телевизия“, съдържащ текстове от дългогодишното му творчество.

Въпреки че е творил в чужбина, в работата си Камен Донев се чувства най-добре в България и не вижда смисъл „да весели чужди хора“. Казва, че има много работа, а „който работи е щастлив, създава нещо, чувства се потребен“.

Определя се като „весел човек", който въпреки това не е напълно доволен от живота си.  Смята че простотията, мързелът, завистта и чалгата убиват вдъхновението в България, а мехлемът срещу тях е „влизаш в библиотеката и четеш“.

представление
Снимка: община Сливен

Според Камен иронията е най-висшето чувство на интелектуално удовлетворение.

Какво още мисли Камен Донев, можете да прочетете в галерията ни, където сме събрали някои от най-забавните му и истински мисли за живота!

Гениалните и забавни мисли на Камен Донев - кралят на иронията!

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти