Галя Щърбева за нишката на съдбата, която я отведе при нас

Каним ви зад кадър на специалното събитие на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“, посветено на жените в журналистиката, като ви срещнем отблизо с всяка една от участничките в него. Продължаваме с очарователната Галя Щърбева – журналист, продуцент, водещ, автор на предаването Да хванеш гората“ и редица документални филми. Прочетете в следващите редове какво разказа тя ексклузивно пред Edna.bg за и се потопете в атмосферата на събитието с кадрите от видеото по-горе!

„Това, което обединява и нас, и вас, е писането на история и разказването ѝ по най-вълнуващия начин и за мен беше истинско удоволствие“, коментира Галя Щърбева след края на събитието на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“.

Галя Щърбева
Снимка: Edna.bg

Що се отнася до творчество, тя признава, че е писала поезия в училище. „Даже имам едно стихотворение, публикувано в училищния вестник“, разказва тя и признава още, че подреждайки свои архиви наскоро, попада на изрезка с въпросното стихотворение.

Изглежда, че срещата на Галя Щърбева с Edna не е случайна. „Малко след това дойде поканата от вас да съм част от това събитие, така че виждам една нишка през годините, която в крайна сметка ме е довела дотук.“

„Обичам да пиша, когато имам интересни и емоционални моменти, обичам да ги синтезирам“, споделя дългогодишният журналист на NOVA.

Галя Щърбева
Снимка: Edna.bg

Съветът, който водещата би дала на младите момичета, желаещи да се занимават с журналистика, е да не се взимат на сериозно. „Да се забавляват, защото това е една професия, която ти дава страшно много възможности. Да бъдат себе си и да вземат най-доброто от тази професия, както и да дават най-доброто.“

Запитана за своята любима дума на български, Галя Щърбева посочва:

„Обич“ ми е любимата дума. Не „любов“, а „обич“.

Галя Щърбева
Снимка: Edna.bg

Вижте снимки от събитието в галерията тук:

“Напиши ми Edna… история” - снимки от специалното събитие на Edna.bg за жените журналисти

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти