Edna съвременна героиня от приказките: Меган Маркъл на 37

Меган Маркъл
Снимка: Best Health Magazine

Деница Димитрова

Изминалата година от живота на Меган Маркъл със сигурност е най-вълнуващата ѝ досега. Докато миналия август името ѝ знаеха предимно зрителите на сериала „Костюмари“ и наблюдателите на кралското семейство, днес цял свят е чувал за половинката на принц Хари, с когото вече официално са херцог и херцогиня на Съсекс.

Погледната отстрани, подобна история може да е приказка, за която всички момичета мечтаят, но поотрасналите от нас осъзнават, че тя не се свършва със сватбените камбани и заживяването в дворец, а напротив – трудното идва след това. Можем само да си представяме какво е да започнеш коренно различен живот, когато вече е минала втората половината на тридесетото ти десетилетие. В напълно нова среда със собствени правила и традиции, според които да живееш, (включително за това как трябва да седиш), както и да бъдеш наблюдавана изкъсо дали се справяш.

Оценките за всичко това да се появяват в медийните заглавия, наред с тези, създавани по твой адрес от роднините ти, с които нямаш желание да поддържаш отношения – още по-малко след като очевидно използват славата ти за кеш. Никой обаче не знае как се чувства Меган Маркъл, освен тя самата, и едва ли някога ще разберем със сигурност. Членовете на кралското семейство не дават често интервюта, нито пишат автобиографии.

За тях и кралския им живот най-често се разпространяват подробности – не толкова значими, колкото основната дейност на особите, но пък любопитни за читателите. Това с какво се хранят и какво обличат започва да засенчва основната им роля – така публиката започва да мисли, че тя се изчерпва с разхождането на тоалети, вместо други дейности от обществена значимост.

Затова по случай първия рожден ден на Меган Маркъл като част от кралското семейство няма да ви представим най-добрите облекла, които херцогинята е носила досега. Защото смятам, че има други причини, заради които си заслужава тя да присъства по страниците, освен по презумпция с аристократичния си статут.

Това е първият случай след Грейс Кели, когато актриса се омъжва за принц и се отказва от кариерата си пред камера. Докато принцесата на Монако се сблъсква с публично неодобрение, когато ѝ предлагат роля след като вече е омъжена, Меган Маркъл лично взима решението да не се снима повече. Въпреки че някои членове на кралското семейство се занимават със собствени професии, задълженията на херцогиня биха отнели достатъчно от времето ѝ, както вече виждаме.

Меган Маркъл
Снимка: Getty

Но не само като редактор в Edna, но и жена в 21 в., ми се ще да намирам по-дълбока причина за това Меган Маркъл да попада толкова често в публичното полезрение, освеn появите по публични събития и служенето за пример на една нация (и не само) за това как трябва да се държиш и обличаш. Например заради доказателството пред хората, че светът се променя – и така, независимо къде и какъв си роден, можеш да приемеш съвсем различна роля, въпреки различията и закоравелите порядки – кога преди това се е чуло и видяло разведена знаменитост от смесена раса и то по-голяма от своя принц да бъде приета в дворец като равна?

Вижте в галерията някои от най-добрите моменти на Меган Маркъл през последната една година >>>

Меган Маркъл Ирландия
Снимка: Getty

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти