Една легенда се оттегля

Барбара Уолтърс е носител на награда "Еми" (която тя получава през 2009 г.) за цялостен принос към развитието на телевизията
Снимка: Getty/Guliver

Една от най-популярните и най-дълго задържали се на екран американски водещи – Барбара Уолтърс, обяви, че ще се оттегли от ефир през лятото на 2014 година.

В момента 83-годишната Уолтърс е една от водещите на токшоуто "The View" ("Дъ Вю"), излъчвано по щатския канал "ABC" ("Ей Би Си").

"Щастлива съм, че взех това решение. Повече не искам да изкачвам нови професионални върхове. Сигурна съм, че има много талантливи млади хора, които достойно ще заемат моето място", допълни Уолтърс.

Все пак тя ще остане изпълнителен продуцент на предаването "The View", което тя създава като концепция през 1997 г. Актрисата Упи Голдбърг (57 г.) също е водеща на продукцията от 2007 г. насам.

Барбара Уолтърс започва своята телевизионна кариера през 1962 г. Уолтърс е първата жена в САЩ, на която е поверено представянето на вечерна новинарска емисия на малкия екран през 70-те години на миналия век. За над половинвековната си работа пред камера известната водеща е интервюирала личности като Мария Калас, Катрин Хепбърн, Майкъл Джексън, Лорънс Оливие, Ана Уинтур, Маргарет Тачър, Индира Ганди, Фидел Кастро, Борис Елцин и др.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти