Семейство за пример: Джордж и Шарлот уважиха паметта на прадядо си принц Филип

Кралското семейство се събра в Уестминстърското абатство във вторник, за да си спомни за покойния принц Филип. Службата беше проведена, за да събере повече хора, след като погребението на херцога на Единбург през април 2021 г. трябваше да бъде съкратено заради мерките срещу коронавирус.

За специалния повод принц Джордж и принцеса Шарлот присъстваха на службата с родителите си принц Уилям и Кейт Мидълтън. 8-годишният престолонаследник (трети по ред за трона) и 6-годишната му сестра са присъствали на официални събития и преди, но това е едно от първите им в такъв мащаб. Техният 3-годишен по-малък брат, принц Луи, не присъства.

Кейт Мидълтън принц Уилям Джордж Шарлот
Снимка: Getty

Джордж държеше баща си за ръката, когато влизоха в лондонската църква, облечени в тъмносини костюми, а Шарлот беше с палто в същия цвят, докато вървеше заедно с майка си. Кейт беше заложила на черно-бяла рокля на точки с високо деколте, прибрана назад коса в елегантен нисък кок и широка черна шапка.

По време на службата Джордж и Шарлот слушаха послушно и пееха заедно химните. Те не бяха единствените присъстващи млади членове на кралското семейство – техните братовчеди Савана и Айла Филипс и Миа Тиндал също бяха забелязани в параклиса „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор.

Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот на службата в памет на принц Филип

След поредица от здравословни проблеми и битката с COVID-19 в края на февруари, кралица Елизабет II също присъства на службата, отбелязвайки първата си голяма публична изява извън замъка Уиндзор и Бъкингамския дворец от миналата есен.

Прочетете тук: Панихидата на принц Филип: кой придружи кралицата и защо всички носят зелено? >>>

Тя беше изненадващо придружена до Уестминстърското абатство от сина си, принц Андрю, който я поведе по пътеката на църквата. Решението повдигна доста въпроси, след като Андрю беше лишен от кралското си покровителство, военните титли и отстранен от кралските задължения по-рано тази година на фона на делото му за сексуално насилие.

Панихидата на принц Филип в параклис "Сейнт Джордж"

Принц Хари забележимо не присъстваше на службата във вторник. ET по-рано съобщи, че 37-годишният херцог на Съсекс няма да присъства на панихидата в чест на покойния си дядо. Говорител на Хари по-рано сподели, че въпреки че херцогът няма да се върне в Обединеното кралство в края на март, той „се надява да посети баба си кралица Елизабет възможно най-скоро“.

Събитието уважиха също принц Чарлз и съпругата му Камила, както и премиерът на Великобритания Борис Джонсън. Херцогът на Единбург почина през април миналата година, само два месеца преди да навърши 100 години.

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

Още за кралското семейство:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти