Джордж и Амал Клуни помагат на децата на мигранти

Амал Джордж Клуни Известни
Снимка: Getty

Актьорът и адвокатката по човешки права решиха да помогнат на децата на мигранти, които са отделяни от родителите си на американската граница с Мексико.

Вчера те съобщиха, че Фондацията „Клуни за справедливост“ е направила дарение на стойност 100 хил. долара за Младежкия център за правата на мигрантските деца.

Разделянето на мигрантските семейства е част от политиката на нетолерантност, която администрацията на Доналд Тръмп прилага в действие от месец май насам. При прекрачване на американската граница досега няколко хиляди деца са отделени от родителите си и изпращани в приюти, докато бъде изяснено бъдещето на останалите членове от семейството.

Някои от децата там са под 1 г., а през последните няколко дни бяха разпространени снимки на момчета между 3-5 годишна възраст, които са видимо разстроени.

След всеобщата обществена критика към този елемент от политиката на Тръмп снощи президентът подписа заповед, с която отделянето на деца от техните родители се прекратява.

По темата Амал Клуни казва: „Не можем да променим политиката на това правителство, но може да помогнем на жертвите му“, и допълва:

„В някакъв бъдещ момент децата ни ще ни попитат дали нашата страна наистина е отнемала бебета от семействата им и ги задържа. А когато потвърдим, ще ни искат да знаят какво сме направили по въпроса, какво сме казали и кого сме подкрепили.“

Амал Клуни Джордж Клуни
Снимка: Getty

Изпълнителният директор на „Клуни за справедливост“ сподели:

„Тази политика е в разрез с националното законодателство и основни човешки принципи. Отнасянето по такъв жесток начин с децата не само нарушава законовите им права, но и техни основни нужди.“

Фондацията на Клуни досега е подкрепяла редица каузи като тази за образование на сирийските бежанци в партньорство с Уницеф и „Маршът на живота“ след училищната стрелба в Паркленд.

Още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти