Джаред Лето с нов злодейски образ

Джаред Лето
Снимка: Getty

Джаред Лето скоро ще добави още една роля към актьорското си портфолио, свързана със света на комиксите.

След култовия образ на Жокера 46-годишният американец ще играе главната роля в едноименен филм за героя Морбиус от вселената на Marvel.

Режисьор на лентата ще бъде Даниел Еспиноза, от когото последно гледахме научнофантастичния трилър „Признак на живот“ през 2017 г.

Лето ще влезе в кожата на антигероя д-р Майкъл Морбиус – учен, който страда от рядко заболяване на кръвта, а опитите му да се излекува крият опасни последици. Вместо това обаче, той развива състояние, сходно на вампиризъм. Морбиус влиза в конфликт със Спайдърмен, но през съществуването си като комиксов образ постепенно придобива и положителни качества, като дори оглавява собствени комиксови истории.

Морбиус се появява за първи път през 1971 г. в брой 101 на „Невероятния Спайдърмен“ – първото издание, което не е написано от съавтора на Спайдърмен – Стан Лий.

Морбиус
Снимка: Writeups.org

След спечелването на „Оскар“ за ролята си на транссексуален ХИВ позитивен пациент в „Клубът на купувачите от Далас“, видяхме Джаред Лето на голям екран в зловещи образи като Жокера в „Отряд самоубийци“ и Ниандър Уолъс в „Блейд Рънър 2049“.

Наскоро стана ясно, че вокалистът на Thirty Seconds To Mars ще изиграе Жокера и в самостоятелна лента за антагониста на Батман. Тя, както и „Морбиус“, предстои да получи своя премиерна дата.

Джаред Лето
Снимка: Getty

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти