Скандалната Сара Фъргюсън: „Даяна щеше да се гордее със синовете си и техните съпруги“

принцеса Даяна принц Уилям принц Хари Меган Маркъл Кейт Мидълтън колаж
Снимка: Getty

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, бивша съпруга на принц Андрю и майка на принцеса Южени и принцеса Беатрис, даде откровено интервю за предстоящия брой на People, в което споменава и за отношенията си с покойната принцеса на Уелс.

„Фърги“, както още я наричат, съзрява заедно с принцеса Даяна след като двете се запознават в тийнейджърските си години. „Бяхме най-добри приятелки от времето, когато тя беше на 14, а аз на 15“, казва Сара, която на галено нарича Даяна „Дъч“ (на английски “duch” от “duchess”- херцогиня).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People Magazine (@people)

„Тя ме научи на толкова много за обществения живот“, казва херцогинята. „Тя беше много смела. Заедно прекарвахме прекрасни моменти.“

Относно сведенията, че отношенията на двете приятелки са се влошили преди смъртта на Даяна през 1997 г., херцогинята казва: „Обещахме си една на друга, че винаги ще бъдем заедно – винаги сме били много свързани. Но всички искаха обратното, защото бяхме много силни заедно. Хората искат да разрушат нещо толкова силно.“

61-годишната Сара Фъргюсън оставя зад себе си кралския живот още преди Даяна. С принц Андрю се разделят през 1992 г., финализирайки развода си четири години по-късно (месец преди същото да се случи с Чарлз и Даяна).

През годините Фърги се забърква в няколко скандала – през август 1992 г. са разпространени снимки, на които американският финансов съветник на име Джон Брайън смуче пръстите ѝ по време на почивка в Южна Франция. През 2010 г. тя е записана да взима подкуп от 500 хил. британски лири в замяна на информация за бившия ѝ съпруг.

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

За принцеса Даяна херцогинята споделя още пред People: „Тя би била много горда със синовете си и техните съпруги. И щеше да бъде точно като мен, обсебена от внуците си.“ Фърги признава, че Даяна е била много близка с двете ѝ дъщери - принцеса Юджини, на 31 г., и принцеса Беатрис, на 32 г. „Тя обожаваше моите момичета. Тя обожаваше момчетата. Това щеше да бъде нейното убежище. Нейният рай.“

„Ако тя седеше с мен в момента, знам, че тя щеше да каже: „Толкова съм горда и с двете си момчета, и с прекрасните съпруги, които са избрали. Защото всяка има свой собствен глас“, твърди херцогинята за синовете на Даяна - принц Уилям и принц Хари, и техните съпруги - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

След като от тази година двете херцогини вече могат да се похвалят със свои книги, Фърги скоро също ще се нареди сред кралските особи с авторско заглавие. Дебютният художествен роман на Сара Фъргюсън се казва “Her Heart for a Compass” и излиза на 3 август.

Разлики между връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти