Да сервираш охлюв в салатата на кралицата: най-големият готварски гаф в историята?

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

Да си професионален готвач, който приготвя храна за десетки хора на ден, е стресиращо, но не искаме и да си представяме напрежението да си личен готвач на кралицата на Великобритания.

Всички трудещи се в кухнята обаче може да бъдат спокойни, че няма накъде да сгафят повече, когато узнаят следната история за бивш готвач на Елизабет II. Той допуска в салатата на Нейно Величество да бъде сервиран плужек.

кралица Елизабет II
Снимка: Getty

Така преди известно време в западните медии изплува въпросният случай и забавната реакция на кралицата към неочакваната съставка. Елизабет II откъснала страница от книгата, която използвала, за да записва реакциите си към ястията, поставила мъртвия охлюв върху листа, на който написала:

„Намерих това в салатата – можеш ли да го ядеш?“

Само може да си представяме израженията на кухненския персонал след прочитането на бележката и паниката на готвача, чието име сигурно ще си остане незнайно.

Неговият колега Дарън Макгрейди, работил за Елизабет II в продължение на 15 години, споделя, че през лятото кралицата отбягва неорганични храни и отказва всички, които не са сезонни. „Опитайте да включите ягоди през януари и тя ще задраска реда и напише да не ѝ изпращаме генномодифицирани ягоди“, разказва Макгрейди.

Той обяснява още, че кралицата записва избора си на ястия в тетрадка от червена кожа, където също отбелязва съставки, които би желала или не иска да бъдат включвани. Тя набляга на „чисти храни“ като печена риба и зеленчуци, на които вероятно дължи свежия си вид на 92-годишна възраст.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти