Честит рожден ден, Сър Пол Маккартни!

Пол Маккартни се срещна с кралица Елизабет II след края на концерта по повод 60-годишния диамантен юбилей от възкачването й на трона, Лондон, 4 юни 2012 г.
Снимка: Getty/Guliver

Един от "Бийтълс" ("The Beatles") и автор на вечни песни като "Yesterday", "Michelle" и "Hey Jude" днес става на 70 години.

Пол Маккартни е роден на 18 юни 1942 година в Ливърпул. Музикантът признава в интервю за изданието "Дейли телеграф" ("Daily Telegraph"), че планира скромно отбелязване на празника в присъствието на семейството и най-близките му приятели.

Специално за рождения ден на музиканта, бившият член на британската пънк банда "Джем" ("The Jam"), Пол Уелър, записа кавър на парчето на "Бийтълс" – "Birthday". Средствата от продажбата на песента ще отидат за благотворителни цели, съобщи "Би Би Си" ("BBC").

През февруари тази година певецът издаде и албума "Kisses on the Bottom", а в момента върви и световното му турне "On the Run Tour".

Ще го чуем с изпълнение на живо и на откриването на Летните олимпийски игри в Лондон на 27 юли.

Макар да е най-богатият артист на Великобритания със състояние от 1 млрд. долара, Пол Маккартни уверява, че не е забравил откъде е тръгнал:

"Дълбоко в себе си аз съм си все същото момче от Ливърпул", казва той в редица интервюта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти