Честит 88-ми рожден ден на Шон Конъри!

Честит 88-ми рожден ден на Шон Конъри!
Снимка: netinfo

Той е роден на 25 август 1930 г. в Единбург и днес навършва 88 години! Честит рожден на един от най-великите актьори - Шон Конъри, любимец на 3 поколения жени...

Шон се в семейството на шофьор и домакиня. Истинското име на прочутия шотландец е Томас. Пробва много професии преди да стане актьор.

Дебютира на провинциалната театрална сцена през 1951 г., а на екрана - през 1956-та във филма „Обратен път няма“ (No Road Back). Но едва с появата на първия филм от серията за Джеймс Бонд, в който се превъплъщава в „секретния агент 007 в служба на Нейно Величество“, Шон Конъри става прочут.

>>> Разгледайте галерията ни, посветена на Шон Конъри >>>

Рискът, който поемат продуцентите, доверявайки се на слабо известен актьор, се компенсира от неговите безспорни достойнства: мекота и хармоничност на движенията, мъжественост на изражението, съчетана с известна галантност, шотландски акцент, но в същото време запазващ „британското звучене“. 

Конъри става един от най-популярните актьори на 60-те години, участвайки от 1962 до 1971 г. в шест продукции за Агент 007. Впоследствие Шон Конъри блестящо доказва, че притежава истински талант и широка актьорска палитра, снимайки се с успех във филми на знаменити режисьори като Алфред Хичкок, Сидни Лъмет, Джон Бурман, Джон Хюстън и др. 

С времето той съществено променя своя екранен „имидж“. С възрастта започва да се превъплъщава много убедително в персонажи, носещи в себе си както известна умора от живота, така и придобита с времето мъдрост.

Като например екранизациите „Името на розата“ (The Name Of The Rose, 1986), „Индиана Джоунс и Последният кръстоносен поход“ (Indiana Jones And The Last Crusade, 1989).

Шон Конъри се развежда през 1973 г. с първата си съпруга след 11-годишен съвместен живот. От нея има син Джейсън Конъри, който също е актьор. Със сегашната си спътница в живота Мишел Рокебрюн сключва брак през 1975 г.

А в галерията ни ТУК можете са се насладите и припомните как изглеждаше актьора в различните етапи на кариерата си.

>>> Към галерията >>>

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти