Брад Пит се свърза с Космоса

Брад Пит
Снимка: Getty

Актьорът Брад Пит се свърза с Международната космическа станция (МКС), за да разговаря с американския астронавт Ник Хейг, съобщиха световните информационни агенции.

Американският актьор се свърза с Хейг от контролния център на НАСА в Хюстън за 20-минутен разговор, излъчен от НАСА TV. Пит в момента се е заел с промоцията на филма „Към звездите“ (“Ad Astra”), в който изпълнява ролята на астронавт. Той участва в рискована мисия, за да търси своя баща, чийто експеримент заплашва Слънчевата система. Двамата бързо се заговарят за филма и за разликите и приликите между киното и реалната космическа станция. Един от първите въпроси на Пит е дали Ник знае за какво служи всеки бутон зад гърба му, тъй като станцията от филма е много по-изчистена и опростена.

Въпросът за живота в безтегловност бързо заема важно място в разговора им. „Мазолите по краката ми изчезнаха, защото не стъпвам с ходилата си“, каза Хейг, който понастоящем е на борда на станцията заедно с двама американци, двама руснаци и италианец. „Но имам мазол на палеца на крака си, защото непрестанно се захващам за нещо с него. Това е сред странните неща, за които човек не мисли на Земята“, поясни той.

„Ти си от Канзас, а аз от Мисури – на практика сме почти съседи“, шегува се актьорът, а астронавтът отвръща, че през последните шест месеци е направил много снимки на „тази красива част от страната“.

Актьорът попита също Хейг дали превъплъщението му в ролята и пресъздаването на условията на безтегловност са убедителни. „Много са добри“, увери астронавтът. Пит освен това попита Хейг кой пуска музиката на борда на МКС и дали астронавтите са наблюдавали неотдавнашния неуспешен опит за прилуняване на индийския спускаем модул „Викрам“. „Разполагаме с плейлист и се редуваме“, поясни Хейг.

„Приятно е, защото имаме възможност да чуем също руска традиционна музика. За съжаление не наблюдавахме кацането на индийския модул“, посочи астронавтът.

Брад Пит Към звездите
Снимка: Twentieth Century Fox

„Кой е по-убедителен на екрана, Клуни или аз“, попита също Пит, имайки предвид Джордж Клуни, който е в образа на астронавт във филма „Гравитация“ и се е снимал заедно с него в редица филми. „Твоето присъствие на екрана несъмнено е по-убедително“, отвърна Хейг.

Премиерата на „Към звездите“ в кината е на 20 септември.

 

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти