Анджелина и дъщеря ѝ Шайло на хуманитарна мисия

Анджелина Джоли и дъщеря ѝ Шайло
Снимка: Getty/Images

Тръгва ли по-голямата дъщеря на Анджелина Джоли Шайло по стъпките на майка си? Преди няколко дни момичето беше заедно с Джоли в Турция за Международния ден на бежанците.

Холивудската актриса Анджелина Джоли е силно привързана към хуманитарната идея и е посланичка на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците. Анджи много държи 9-годишната и дъщеря да разбере каква е нейната роля.

"Шайло знае много добре, че отделям голямо внимание за бежанците и тя желае да ме придружава в мисиите през следващите няколко години", обяснява съпругата на Брад Пит за "People Magazine".

Майката и дъщерята посетиха бежанските лагери в източната част на Турция, където са настанени сирийци и иракчани. "Ние сме тук по една проста причина: регионът е епицентър на световната криза.

Близо 60 млн. души от целия свят са напуснали домовете си заради различни конфликти. Не става въпрос само за бежанска криза, но криза на сигурността, както и на световните правителства, които са засегнати от най-голямата бежанска вълна, която досега е регистрирана", заяви Анджелина Джоли по време на пресконференция.

Турция стана първата страна в света по прием на бежанци. Анджи призова световната общност да вземе под внимание бежанците и да ги защитава.

Шайло придружи майка си и в Ливан в сирийски лагер. Според списанието Анджи настоявала Шайло да се срещне с Хала, сирийско момиче бежанец на 12 години, с което тя се е запознала през 2014 г.

"Тя слуша за Хала от последното ми посещение в Ливан и пожела да се запознае с нея", обяснява актрисата.

В крайна сметка двете момичета се запознаха. "Прекрасно беше да ги видя да играят заедно и да станат приятелки. Имаме толкова много бежанци. Много често ги чувам да говорят, че най-трудното за тях е да загубят дома и приятелите си".

От началото на сирийския конфликт Джоли няколко пъти е посещавала страната, за да даде своята подкрепа за бежанците и да поиска помощ от международната общност.

"Не може да продължаваме да игнорираме най-голямата в историята бежанска криза", казва в заключение известната актриса. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент