Анджелина Джоли получи "Оскар"

По време на церемонията Анджелина Джоли бе неотлъчно до своя любим Брад Пит и сина им Мадокс
Снимка: Getty/Guliver

Американската актриса, режисьор и сценарист Анджелина Джоли (38 г.) получи специалната награда "Джийн Хершолт" за личния си принос чрез своите хуманитарни мисии. Церемонията по награждаването се състоя на 16 ноември в увеселителния център "Холивуд енд Хайленд" в Лос Анджелис.

Джоли пристигна на събитието, придружена от Брад Пит (49 г.) и техния син Мадокс (12 г.). На церемонията присъстваше и бащата на актрисата Джон Войт (74 г.).

Носителите на наградата на името на актьора от датски произход Джийн Хершолт (1886-1956) се определят от членовете на комисията на Американската киноакадемия. За цялата история на съществуването ѝ са връчени само 35 статуетки, първата – през 1957 г. Джоли е 36-тата носителка на тази награда. В предишни години с нея са били удостоени тв водещата Опра Уинфри, актрисите Елизабет Тейлър и Одри Хепбърн, а също и композиторът и продуцент Куинси Джоунс.

Анджелина Джоли е специален пратеник на Върховния комисар по проблемите на бежанците към ООН. Тя е посетила десетки страни, в които е имало хуманитарни кризи, включително в Косово, Кения, Йордания, Тайланд.

Американската киноакадемия връчи още почетен "Оскар" за особени заслуги в кинематографията на британската актриса Анджела Лансбъри, комика Стив Мартин и художника по костюми Пиеро Този.

Анджела Лансбъри (88 г.) е известна на зрителите с участието си в ролята на детектив Джесика Флетчър в сериала "Убийство по сценарий" (1984-1996), а също така и от филма "Портретът на Дориан Грей" (1945 г.).

Прочутият щатски комедиант Стив Мартин (68 г.) е на върха на своята кариера през 80-те години на миналия век, а сред по-популярните му роли са тези в лентите "Роксан" (1987 г.) и "Деца на килограм" (2003 г.). Художникът Пиеро Този (86 г.) е направил костюмите за филмите на легендарните режисьори Лукино Висконти, Виторио де Сика и Франко Дзефирели.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти