Ана Уинтър напуска Vogue?

Ана Уинтур
Снимка: Getty

Легендарният главен редактор на Vogue е на поста си повече от три десетилетия, но подготовката за новия брой на списанието повдигна някои съмнения за оставането ѝ на позиция.

Изборът за корица на септемврийското издание е Бионсе, а по този повод стана ясно, че изпълнителката е получила „безпрецедентен контрол“ върху работата по него. Певицата е избрала да бъде снимана от 23-годишния Тайлър Мичъл, превръщайки го в първия чернокож фотограф в 126-годишната история на Vogue, който ще бъде отговорен за корица на списанието.

Септемврийското издание е най-значимият и очакван брой на модната библия всяка година, който включва бъдещи тенденции, най-много на брой реклами, а суперзвездите на кориците му помагат за най-високи годишни продажби.

Контролът, който Ана Уинтър упражнява върху списанието, е пословичен (и дори служи за вдъхновение на „Дяволът носи Прада“), затова свободата, която Ана Уинтър поверява на Бионсе, е съмнителна и накара мнозина да мислят, че по този начин журналистът ще направи своя последен поклон пред читателите.

Бионсе
Снимка: Getty

През последните месеци се носи подобен слух, свързан с възможността 68-годишната Уинтър да заеме дори по-висок пост в медийната група Condé Nast или дори оттеглянето ѝ от сферата. Някои дори залагат, че нейн заместник би могъл да бъде Едуард Енинфул – главният редактор на британското издание на Vogue. Той успя да възроди списанието за кратък период след като зае поста на мястото на Александра Шулман, напуснала изданието след 25-годишна работа на ръководител.

Дали обаче е възможно свободата на Бионсе и нейното заснемане от първия чернокож автор на корица на американския Vogue е начин да бъде представен Енинфул, също чернокож, като наследник на Уинтър?

Едуард Енинфул
Снимка: Getty

Не и ако съдим по изявлението на изпълнителния директор на Condé Nast – Боб Сауербърг, след новините за септемврийския брой. Сауербърг казва: „Ана Уинтър е невероятно талантлив и креативен лидер, чието влияние е неизмеримо. Тя е от изключително значение за бъдещата трансформация на компанията и се е съгласила да работи с мен в ролята на главен редактор на списание Vogue и творчески директор на Condé Nast за неопределено време.”

Предните слухове за напускането на Уинтър също бяха отречени през април от нейн говорител, който каза, че в тях „няма никаква истина“.

нов банер
Снимка: Edna

нов банер
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти