Александър Алексиев: всичко за феновете, екипа и кой герой от "Откраднат живот" всъщност е той!

Александър Алексиев: всичко за феновете, екипа и кой герой от "Откраднат живот" всъщност е той!
Снимка: NOVA

Росица Костадинова

Да си припомним „онези“ години – когато точно в 20:00 започваше сериалът „Спешно отделени“ и всеки беше заковал поглед в телевизора. Независимо дали вечеряхме или просто се бяхме скупчили на дивана, за да гледаме как тези лекари ни въвеждат в свят, непознат за нас досега. Тогава помня, че всеки се оприличаваше на някой герой – всеки един от тях беше крайно различен от другия и определено доста характерен. Аз се оприличавах на Кери Йивър, изиграна от Лаура Инес. Винаги искаше всичко да бъде както трябва и по нейния начин. Доста силен персонаж, но не особено харесвана от мнозинството именно заради характера си.

– Да, спомням си, тя имаше доста добра роля. В интерес на истината където и да е играла, винаги е била много добра. И имаше една от най-интересните роли в сериала.

По тази логика ти на кого се определяше? Кой беше твоят фаворит от „Спешно отделение“?

– О, да, на мен най-много ми харесваше персонажа на Ерик Ла Сал. Много беше добър, много!

Днес гледах негово интервю, в което той сподели, че първите два сезона зрителите не са го възприели много добре, защото персонажът му беше доста рязък и винаги общуваше без заобиколки.

– Да, той беше мой фаворит заедно с Ноа Уайли. Те са двете роли, които най-много ми харесваха. Е, разбира се, и д-р Рос, но той беше изобщо така създаден като образ да бъде любимец на всички. Нещо като мен, да. (смее се). А Ерик ла Сал имаше и нещо различно в своя герой – той тренираше карате. А аз тогава тренирах айкидо и таекуондо.

Нашият медицински сериал „Откраднат живот“, в който ти имаш една от главните роли, вече натрупа много фенове, които остават верни на всеки един персонаж – съдят ги, преживяват всичко, което им се случва. Ти имал ли си досега по-близка среща с някои от своите най-верни фенове? Казвали ли са ти, че не си постъпил правилно в дадена ситуация в сериала?

– О, имал съм срещи с някои от хората, които следят сериала. Някои от тях имат нужда да споделят нещо, което ги вълнува или притеснява. Ние живеем в една малка страна и тук всички сме абсолютно равнопоставени - ходим на едни и същи места, всички са достъпни и никой не е скрит. Хората споделят, че им е много приятно да гледат сериала, независимо от възрастта – деца, възрастни, хора с всякакви стандарти на живот.

В кой момент разбра, че този сериал ще бъде хит?

– Да ти кажа честно не съм мислил толкова много над това. Аз съм тук, за да си свърша добре еаботата и не съм мислил дали това ще има някакъв успех или не. Мисля, че всички сме тук, именно за да бъдем професионалисти, а ако сериалът има успеваемост това може само да ни радва. Тематиката на „Откраднат живот“ е доста интересна и определено не е нещо, което е правено в България досега. Същност, да, в момента, в който разбрахме, че ще има втори сезон, ни стана ясно, че определено има интерес и че хората го харесват. Много хора споделиха, че това е първият български сериал, който започват да гледат.

Разкажи ми малко повече за снимачната площадка – как се чувствате там? Кой не е човек преди първото кафе? Кой прави най-много фалдубли? Ако не можеш да ми кажеш, разбира се, недей!

– О, мога да ти кажа всичко, не се притеснявай (смее се). На снимачната площадка е много весело. Екипите са много добри. Режисьорите са много готини. С всички много се разбираме. Често казано аз мисля, че именно заради това идваме всички с такова настроение на работа. За всички нас е удоволствие да правим това и да работим с този екип, защото всички са големи професионалисти и много готини хора.

Лесно ли се отпуснаха всички?

– О, да, самата атмосфера предразполага това. Тук всички са много дружелюбно настроени.

Искаш лида видиш кой герой си от „Откраднат живот“ в нашия тест?

– Искам. Давай теста!

Александър Алексиев се оказа, че в реалния живот би бил изигран от... образа на Биляна.

Направете и вие нашия тест кой актьор от "Откраднат живот" сте всъщност:

ТЕСТ: Кой герой от "Откраднат живот" си ти? (I част)

ТЕСТ: Кой герой от "Откраднат живот" си ти? (II част)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти