Ако не ви се носи маска, вижте какво има да каже Матю Макконъхи

Матю Макконъхи
Снимка: Getty

Маските продължават да бъдат предмет на дискусии по време на пандемия. Независимо дали ни предпазват достатъчно, или не, в момента у нас те са задължителни при затворени обществени пространства. Защитните средства предизвикват недоволство и в САЩ, където хората вече се бунтуват срещу носенето им, но актьорът Матю Макконъхи е на друго мнение.

В интервю за CNN носителят на „Оскар“ беше запитан защо според него хората не възприемат посланието, свързано с маските. „Мисля, че има общо с имиджа. Хората все още мислят: „О, това е отстъпление“, или „Искам да изразя свободите си или своята независимост“, и смятам, че те гледат на това по грешен начин“, казва той от дома си и добавя още:

„В момента това би трябвало да е значка за чест, за това, че се обединяваме. Всички го правим, аз защитавам теб, ти защитаваш мен. Ако пазим себе си, значи се пазим и един друг по най-добрия възможен начин, докато позволяваме на науката да навакса.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

solo sigue viviendo @canelo

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Според него в страната му фокусът се е изместил към политическите пристрастия в година, когато в САЩ предстоят избори: „Изведнъж ситуацията се превърна в: „Ако искаш да ходиш на работа, би трябвало да си крайно десен. Ако искаш да останеш у дома, си крайно ляв. Това създаде фалшиво разделение. Не е вярно. Така се създадоха две войни. Една срещу вируса – тази, в която би трябвало да се намираме, вирусът, на който не му пука за кого си гласувал или за кого ще гласуваш, и създаде друга война, между нас.“

„Маската е въпрос на това да позволим науката да навакса. Тя позволява да предпазим хората на първа линия. Да не позволяваме да се случи това, което стана в Ню Йорк, където има двама пациенти за всяко легло. Трябва да си осигурим време. Маската е много добър инструмент за това“, смята актьорът, който припомня, че можем да предадем вируса без да знаем, че ние сме носители, в случай че не проявяваме симптоми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

the root of the family - mommas - ⁠ @camilamcconaughey #happymothersday

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Макконъхи още е изолиран заедно със своите деца, съпруга и майка, а през последните седмици той сподели няколко видеа, включително такова, в което показва как сами можем да си направим маска.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти