8 известни жени, които страдат от болестта на Хашимото

8 известни жени, които страдат от болестта на Хашимото
Снимка: netinfo

Болестта на Хашимото представлява автоимунно заболяване, което поразява щитовидната жлеза. Заболяването представлява развитие на хроничен възпалителен процес, който унищожава тъканта на щитовидната жлеза. Това е най-голямата ендокринна жлеза с вътрешна секреция.

Трудно е да се определи точната причина за възникването й. Някои специалисти смятат, че стресът е ключов фактор, който поражда смущенията във функциите на щитовидната жлеза, а оттам и заболяването.

Възможно е болестта на Хашимото да се прояви и като резултат на лечение от друго заболяване, при което пациентът е подлаган на лъчелечение или друг вид облъчване. Редица са защитниците на тезата, че заболяването се отключва в резултат на генетичен дефект, който може да се прояви в даден момент.

Вероятно и вие познавате хора, засегнати от заболяването, без дори да подозирате. Звездите в Холивуд също не са подминати от здравословни проблеми. В днешната ни галерия ви представяме 8 известни жени, които публично признават, че страдат от заболяването и се борят със симптомите.

Ако пък самите вие имате болестта, ще ги почувствате наистина близки. Още повече, че тези жени не се предават на болестта, а жънат успех след успех, доказвайки, че са силни и няма да позволят състоянието им да ги сломи.

Такива например са актрисите Моли Симс и Зоуи Салдина.

Снимка: netinfo

Снимка: netinfo

Вижте и останалите в ГАЛЕРИЯТА

апп
Снимка: Edna.bg

апп
Снимка: Edna.bg

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти