8 години без легендарния и незабравим Велко Кънев

Велко Кънев
Снимка: theatre.art.bg

На днешната дата през 2011 година, на 63-годишна възраст, след тежко боледуване, ни напусна един от най-големите български актьори Велко Кънев. В последните години от живота си той се бори с коварната болест рак на гласните струни. 

Нека с почит си припомним за живота му и легендарните му роли:

Велко Кънев е роден през 1948 година в Елхово. Десетки роли в театъра и киното го превърнаха в любим актьор на българите. Незабравими за публиката ще останат образите му в постановките „Опит за летене", „Януари", „Образ и подобие", „Чичовци". А филми като „Оркестър без име", „Матриархат", „Мъжки времена", „Бон шанс, инспекторе!" и „Да обичаш на инат" и го превърнаха в един от символите на родното кино.

Незабравимите цитати на Велко Кънев >>>

В началото на 90-те, заедно с Георги Мамалев и Павел Поппандов, създава групата НЛО, която се изявява не само на сцената, но и на малкия екран.

През по-голямата част от кариерата си Велко Кънев е част от Народния театър, на чиято сцена изиграва десетки запомнящи се роли.

"Той е човек, който винаги е палил със страстта си към театъра, с доброто си отношение към живота", заяви Христо Мутафчиев.

Последната роля на Велко Кънев в игрален филм се оказа в лентата на Магдалена Ралчева "Още нещо за любовта" (на снимката със Симеон Лютаков).

Последният кинопроект, в който се очакваше да участва, беше планираното продължение на "Оркестър без име", наречено "Оркестър с име". По идея филмът трябваше да събере отново всички герои и актьори от преди 30 години.

Незабравимите цитати на Велко Кънев >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти