Създадено за UniCredit Bulbank

Еднорози, лаптоп и комплект за рисуване или какво има в една ученическа чанта

Евгения Джаферович, също както много майки в последните дни, се е постарала да приготви всичко необходимо за началото на учебната година на дъщеря си Леа.

Какво точно е взела Жени, ще разберем от интервюто, което направихме с подкрепата на UniCredit Bulbank. Разпитахме я, за да сме сигурни, че нито тя, нито пък ние ще пропуснем нещо важно от подготовката на децата ни.

Ето какъв (не)изчерпателен списък направихме заедно:

а
Снимка: iStock/Getty Images

Лаптоп, камера, слушалки

Най-честото пожелание на този 15 септември беше „И да са присъствено!“ Но всяко семейство е наясно, че за едно пълноценно обучение, дори и да е присъствено, вече няма как без лаптоп.

Все повече училища дават виртуални домашни на учениците, има специални часове по компютърно моделиране и безброй видео уроци, които помагат на децата ни да разберат материала.

Така че няма как да минем без лаптоп, камера и слушалки. Ако може, с еднорози, допълва Евгения.

Защо точно еднорози ли? Защото са любимите на Леа и така тя (а и всяко друго дете) има още по-голяма мотивация да ги ползва и да слуша новите думички по английски, например.

Комплект по рисуване, футболна топка и трико за балет

а
Снимка: iStock/Getty Images

Мнозина детски психолози подчертават голямото значение на извънкласните занимания за развитието на децата. И забележете, тук не става дума за още учене на езици в допълнителни школи, а време за хоби – спорт или изкуство.

Тези „странични“ занимания няма да откъсват детето от ученето, а напротив - ще му позволяват да усвоява нови умения, да развива личността си и да канализира енергията си в подходящи дейности.

За тази учебна година Евгения е планирала да запише Леа на лека атлетика и плуване, като е наясно, че екипировката е важна за доброто представяне дори на спортистите любители.

Ако детето пък се занимава с изкуство – рисуване, свирене на инструмент, преподавателите са тези, които ще ви дадат най-добрите съвети при покупката на бои, китара или трико за балет.

Другият съвет, който дават психолозите, е да не се използват любимите дейности на децата като наказание. Например: „Ако изкараш 4 по математика, те спирам от китара“. Напротив, ходенето на различно от училище място, на което детето да може да се изразява по различен начин, по-скоро ще помогне да се подобри успехът.

И свиренето на инструмент, и спортът учат децата на търпение, самовглъбяване, мотивация и постепенно постигане на далечни цели – все умения, които ще са истински полезни в живота.

В същото време месечният разход за тези занимания не е чак толкова голям и може да се поеме от един балансиран семеен бюджет.

И отново да споменем еднорозите

а
Снимка: iStock/Getty Images

През различните периоди от детството си децата ни харесват различни герои, олицетворяват се с тях и се привързват към образите им. Съвсем в реда на нещата е нищо от миналогодишните аксесоари да не се ползва през тази година, ако са украсени с омръзнал вече герой. Или пък сa „бебешки“, ако детето се чувства пораснало.

Не упорствайте, а сменете учебните принадлежности с новия любимец, за да дадете един положителен и красив старт на новата учебна година.

Какво точно е получила Леа Джаферович, вижте във видеото по-горе. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти