Животът започва преди раждането. Какво се случва в 12-и дом?

Животът започва преди раждането. Какво се случва в 12-и дом?
Снимка: Pinterest

Милена Вълканова

Един голям американски психотерапевт е казал, че неврозата на детето започва в съзнанието на родителите.

Вътрешната ситуация на майката по време на зачеването, обстоятелствата, с които се сблъсква по време на бременността, и въобще всички чувства и преживявания, през които преминава в пренаталния период, оказват въздействие върху бъдещата психика на детето.

Животът започва в утробата. Два месеца след зачеването у ембриона се формира примитивен мозък, способен да регистрира впечатленията и чувствата на майката.

Колкото и странно да звучи, много често рождената карта на майката описва именно типа родител, който детето има нужда и несъзнателно очаква да срещне.

А неговата собствена рождена карта ще се съотнася по адекватния за житейските му уроци начин към хороскопа на майката. Например, ако в картата на детето Луната е в труден аспект с Плутон, много вероятно ще се роди при майка, чието Слънце или Асцендент се намират в Скорпион.

Ако искаме да изследваме наталната карта, за да направим хипотези за вътреутробния живот преди раждането, обръщаме внимание на 12-и дом. Дванайсети дом е последният - скритата сенчеста сфера на разпад и размиване на представите ни за твърдата груба, материална действителност и за собствената ни личност. В него ние сме на една крачка от света на духовете, на бога и на безплътното отвъд. Оттам идваме и там се завръщаме. Той описва и преживяванията в утробата - преддверието на живота.

Астрологическата ситуация около 12-и дом ни дава представа какво е регистрирал нашият мъничък примитивен мозък посредством пъпната ни свързаност с майката.

Изследваме 1) какъв е знакът на куспидата на дома, 2) позицията на неговия управител по знак и по дом, 3) аспектите, които той прави, 4) планетите, които се съдържат в 12-и дом и аспектите им.

Снимка: Pinterest

Ако в 12-и дом попадат предизвикателни планети като Марс, Сатурн, Уран, Плутон, по време на бременността майката е преживявала напрежения, конфликти, страдания - въобще трудни чувства, които чрез хормоналната система са обагрили формирането на плода и неговия емоционален, фантазен и възприятиен живот.

Качеството на планетите в 12-и дом ще предопределя в бъдеще несъзнаваните мотивации на човека и ще привлича съответните обстоятелства, чийто смисъл няма да бъде праволинейно и директно обясним. Ще бъде скрит и само чрез дълбока себерефлексивна работа, както и с помощта на сънищата, творческия процес или духовни практики ще можем да уловим и интегрираме.

Снимка: Pinterest

При Уран в 12-и дом примерно нерядко се случва по време на бременността майката или семейството да преживеят непредвидени, разтърсващи или стресиращи събития като преместване в друг град или дом, криза или разпад във взаимоотношенията.

И впоследствие детето с Уран в 12-и дом се ражда с дълбоко залегнала в психиката му идея и очакване, че животът е непредсказуем и че всичко може да се промени без предупреждение, което създава фонова тревожност и предразположеност към константни усещания за несигурност, нестабилност и недоверие.

Снимка: Pinterest

Смята се, че дванайсети дом ни дава информация и за последното прераждане, свързано по смисъл със сегашното ни, както и за грешките и пропуските, направени в предишни животи и изплащани в сегашния.

Човек няма особен контрол върху темите, представени и управлявани от планетите в 12-и дом и от знака на върха му. Но затова пък има власт над собствения си процес на себеосъзнаване по темите на дома, което ще подпомогне еволюционното развитие.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кое е вашето сутрешно "гориво"?

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент