За какво да внимавате при срещата на Венера с Марс и Плутон

Както вече разбрахме от астро прогнозата на Вихра в предаването „На кафе“, тази седмица най-важното космическо събитие беше мощното сдвояване на Венера и Марс, както и тяхната среща с Плутон. Ето че е време да ви разкрием още по-подробно каква енергия ще донесе срещата на тези планети и как знака на Водолея, където се случи тя, ще повлияе на всички нас.

Вероятно вече знаете, че Плутон наскоро влезе във Водолей (на 20 януари). Това движение означава промяна в колективното съзнание относно въпроса за властта – както в обществото, така и в личен план.

Венера и Марс са символи на полюсни емоции, като любовта и агресията, и най-вече се свързват с женското и мъжкото начало. Астролозите отбелязват, че когато двете планети са се срещали в предишни години, това е водело до буйни събития в световен план.

През 2024 влиянията на Венера и Марс ще бъдат по-равномерно балансирани заради знака на Водолея. Този знак се свързва силно със сътрудничеството и обединяването на хората в името на добри начинания и каузи.

Марс и Венера се преместиха във въздушния знак тази седмица: Марс го направи във вторник, 13-ти февруари, а за Венера това се случи в петък, 16-ти. И двете комбинации са свободолюбиви, независими и нетрадиционни.

Марс във Водолей обръща вниманието върху човешките отношения и играе активна роля в обществото.

Венера във Водолей пък подтиква към хармония между любовта, приятелството и интелектуалното сътрудничество. В астрологията Водолеят е свързан с груповите дейности и колектива. Затова сега е идеалното време да се свържете с другите за полезни партньорства и проекти, особено ако заложите на онлайн комуникацията. Това е така, защото Водолеят насърчава и технологичния напредък.

Докато и Марс, и Венера се преместват във Водолей, те ще срещнат и планетата Плутон. Съвпадът на Марс и Плутон беше на 14-ти, а съвпадът Венера - Плутон се случва днес, на  17-ти февруари.

Когато някоя от планетите (особено Меркурий, Венера или Марс) осъществи контакт с Плутон, винаги настъпва промяна и обновяване в сферите на живота, за които тази планета отговаря.

Следователно за някои връзки, съюзи или бизнес партньорства това е решаващ период в годината. Затова и не се изненадвайте, ако усетите интензивност и напрежение във взаимоотношенията.

За някои от тях може да ви се стори, че са на ръба на своя край. Като алтернатива, много от нас пък ще усетят, че са във фаза на страстни и зареждащи отношения.

Така или иначе, това не е време да пренебрегвате връзките или партньорствата в живота си.

Сближаването на Марс и Плутон понякога може да бъде брутално и безмилостно. А тази година то съвпадна с празника на любовта Свети Валентин. Имайте предвид, че около този ден може да изпитвате желание да изразите дълго потискан гняв или да поемете по нов, неочакван път.

От друга страна сближаването на Венера и Плутон може да бъде обсебващо, но и потенциално сексуално и емоционално енергизиращо. Бихте могли да тълкувате Венера в съвпад с Плутон като символ на безсмъртната, непреходна любов. Ако сте се колебаели да предприемете по-сериозна крачка в любовта, тези влияния ще ви вдъхнат смелост за действие.

Все пак внимавайте, защото при Венера и Плутон в комбинация можем да бъдем страстни, но също така и ревниви и подозрителни.

А когато и Марс, и Венера съвпаднат с Плутон, това може да повдигне въпроси за прераждането или обновяването. Тези въпроси е вероятно да са свързани както с любовта, така и с финансовите ви дела.

Друг аспект на тази планетарна картина е, че Венера и Марс работят в екип. Така че може да получите подкрепа и сила, идващи от правилните партньорства. Дори да не са с хора, на които досега сте разчитали. Затова се отворете към другите и не се поддавайте на гняв, недоверие или други отрицателни емоции. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти