Венера във Водолей: какво ни очаква?

Венера във Водолей: какво ни очаква?
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Когато става думи за движението на планетите и тяхното синхронично проявление в живота ни, ние се интересуваме предимно от тежките планети - Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, защото те са голямата трансформираща сила, която по един или друг начин активира, пробужда, раздира, обновява душите ни.

Не обръщаме особено внимание на бързите планети като Меркурий - освен когато настане ретроградната истерия, разбира се - и Венера, та дори и Марс.

Навярно ги подминаваме, защото техните транзити нямат толкова дефинитивно, жизнеопределящо и вододелно влияние. Те играят ролята на отключващи фактори в момента, в който се синхронизират с текущото по-дългосрочно въздействие на някоя тежка планета, и тогава провокират промяна по смисъла на последната.

Но тяхното архетипно присъствие е дотолкова втъкано в канавата на дните ни, че докато я изграждат, ги приемаме за даденост. Всеки ден ние ставаме от сън, раздвижваме тялото, разбуждаме мускулатурата и се гмурваме в ежедневните активности - не можем без Марс.

След това се стараем по силата на някакъв душевен рефлекс непрекъснато да възстановяваме нарушения баланс, като на телесно ниво се гримираме и обличаме изискания костюм, а усещането за глад компенсираме с вкусна храна; на социално ниво флиртуваме, правим компромиси и стигаме до споразумения, а духовния баланс възвръщаме вечер на театър - и Венера ни поддържа непрекъснато.

Общуваме, пътуваме, движим се, учим, четем, пишем, майсторим с ръце - Меркурий също е на сцената.

Венера в ежедневието присъства винаги, когато изпитваме удоволствие, естетическа наслада, близост и споделеност в общуването.

От 17 февруари до 12 март 2016 тя ще бъде в знака Водолей.

Любопитното е, че през тази година нежната планета още веднъж ще успее да се върне във въздушния знак - нещо, което рядко се случва в рамките на една година. Изглежда, че хората със Слънце или други планети във Водолей ще получат специално отношение от богинята на любовта и красотата. Отново ще пребивава там от 7 декември 2016 до 3 януари 2017.

Венера във Водолей отваря за нас нови пространства за социализиране, общуване, свързване. Това е месец за приятелите, които сме позабравили, но срещаме отново и ги преоткриваме, за жестовете и подаръците към тях, за новите запознанства.

Венера във Водолей ще ни стимулира да подходим към любовта по-широко, да си дадем време и пространство. Тя не търпи емоционални зависимости, окови и драми. Ще ни покаже, че всъщност имаме и план Б - за някои той ще бъде бягство, за други полет, за трети издигане над ситуацията и проглеждане за взаимното участие на всеки в интимната връзка.

Венера във Водолей насърчава приятелските взаимоотношения и съмишленичеството. Ако се настроим на нейната вълна, ще успеем да видим любимия сред приятелите си или приятеля в лицето на любимия, когото до този момент сме приемали единствено като източник на сигурност. Важно е да го погледнем като спътник, като отделно човешко същество със собствените му болежки и рани, безпристрастно и безстрашно, да му подадем ръка, както за приятелите си правим.

Понякога това пренареждане на матрицата в любовта изисква да се дистанцираме, да се отдръпнем, да се занимаем със себе си, а не с него или нея, както досега. Венера във Водолей насърчава прекъсването на изчерпани и дисфункционални връзки. Тя обича свободните такива, онези, които дават простор по пътя на всеки един от двойката да се развива, да твори себе си и живота си.

Събирайте се с приятели, компании и групи, поотделно и заедно. Излезте от руслото на установения любовен ритуал, срещнете се с хора, попивайте от тяхната енергия, продухайте каналите си в интелектуален обмен и душевни радости от контакта с другите. Така ще прочистите сетивата си, ще избистрите филтъра си за околните и ще видите близките си в по-свежа светлина.

Водолей е колективен знак и Венера, минавайки през него ни прави по-екстравертни и жадни за въздух и широта. Тя изостря вкуса към непознатото, вълнуващото, изненадващото, неконвенционалното. Поради това няма да спести на някои от нас и забежки, които в повечето случаи ще имат експериментаторски характер, без обвързване.

При Венера във Водолей онова, което ни привлича у другия, е свободното и прогресивно мислене, непокорните действия и нарушаването на правилата в любовта. Тази Венера проявява трогателна непоносимост към твърде поглъщащите, давещите и тежки емоции. Тя ни помага, когато общуваме леко, откровено и малко ексцентрично.

Водолей е знакът на високите технологии, комуникационната техника в глобален план, мрежите, ефира, интернет. Затова и при Венера във Водолей зачестяват щастливите срещи, влюбвания, а защо не и раздели, в интернет.

До 12 март не пропускайте шанса да си направите най-очарователния профил в сайт за познанства. Ако желаете. 

Още по темата:

Най-несъвместимите зодии

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Планетарни напрежения: защо декември ще бъде опасен?

Предстои цикълът Сатурн-Нептун. Какво ни очаква?

Сатурн или как се шлифоват диаманти

Проявленията на Плутон

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти