Венера в Риби: какво да очаква всяка зодия в дълбоките води на любовта и саможертвата

небе сърце любов астрология зодии
Снимка: iStock

На 14 януари планетата, свързана с любовта, изкуството и естетиката – Венера, влезе в Риби, където ще остане до 8 февруари. Ако в знака на Водолея трябваше да си припомним какво означава свободата в любовта, сега ще бъде необходимо да разберем колко жертвоготовни може да бъдем и доколко искаме да се слеем с останалите.

Знакът Риби ни отвежда към територията на съня, безплътното и ирационалното. Дали виждаме истината или мъглата напълно е покрила ума ни? Трудно е да се каже, когато дванадесетият знак от зодиака взима активно участие. Най-важното в този период е да търсим интуитивен подход, да се обърнем към духовната или творческата страна, която да ни подкрепи в решенията.

Венера в Риби ще насити атмосферата с романтика: светът изглежда по-хубав, хората по-добри, а половинката – без недостатъци. Навлизайки в Рибите, Венера ще направи положителен аспект с Уран, предлагайки неочаквани любовни запознанства или прекрасна творческа идея, която просто ще ни осени. Ако правите първи стъпки в нова връзка, дайте си време да опознаете човека и не забравяйте, че всеки има недостатъци.

Ако вече имате човек до себе си, помислете какво още бихте искали да дадете един на друг – къде бихте искали да навлезете в дълбочина и да подхраните чувствата. Не само любовта, но и емпатията ще потърси свое място в ежедневието, предлагайки ни да помагаме безкористно и да се чувстваме удовлетворени от това.

небе сърце любов астрология зодии
Снимка: iStock

Творческите дела ще бъдат вдъхновени и ще дадат подем във всяка сфера, която изисква въображение и изразяване – важното е да вложим частица от душата си. Съвпадът на Венера с Нептун в края на месеца ще внесе доза илюзии, но и вдъхновение. Добре е да бъдем внимателни в периода и да не предприемаме големи решения, свързани както с покупките, така и с любовния ни живот. Възможно е да сме сложили розови очила, а когато ги махнем, нещата да не изглеждат толкова съвършени. Ако открием заблуди, вероятно трябва да променим подхода си, да бъдем по-малко наивни и да съумеем да погледнем отвъд рационалното – там, където чуваме вътрешния ни глас.

Благоприятно влияние на Венера в Риби ще усетят водните знаци и асценденти – Рак, Скорпион и Риби, както и Козирог и Телец. По-наблюдателни в периода е добре да бъдат Близнаци, Дева и Стрелец. Ако има трудности, нека се опитаме да ги изгладим с любов и разбиране. И все пак, нека не жертваме себе си, а да вземем част от безграничната любов на Рибите за самите нас – често ние сме тези, които най-силно се нуждаят! Желая вдъхновение на всички!

Прочетете какво да очаква всяка зодия в този период!

Към зодиите >>>

двойка ръце любов връзка татуировки
Снимка: iStock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти