Таро карта на декадата 21-30 април: петица пентакли

Таро карта на декадата 21-30 април: петица пентакли
Снимка: Thinkstock

Ключ. 5, Благост.  Да преминаваме през житейските изпитания с благодарност и без да забравяме, че храмът е вътре в самите нас.

Идеи.  Да рискуваме и да излезем извън познатите и сигурни граници, да израснем и да изпитаме себе си в нова житейска ситуация. Да (си) помогнем в нужда. Да бъдем пионери и да потърсим нов, неутъпкан път.

Чувства, емоции, настроение. Вяра, усещане за смисъл, упоритост, издръжливост. Съчувствие.

Мисли. Болестта е защитен механизъм срещу истината. (Курс на чудесата) "Приятел в нужда се познава." Всяка криза е шанс.

Действия, постъпки. Да поискаме или да дадем ценен съвет, да се ангажираме. Да потърсим какво сме загърбили, кое „куца” – в работата, в отношенията, в начина, по който общуваме със себе си и със своите близки.

Трудности, проблеми. Да (се) предадем, да (си) изневерим. Да избягваме предизвикателствата. Да подценяваме себе си, да се чувстваме бедни и изоставени. Да прехвърлим опората си върху някого или нещо извън самите нас. Да предприемем ненужни рискове, да допуснем ненужни загуби. Да се изчерпим енергийно.

Шансове. Да избегнем или да преодолеем житейска криза. Да научим и приложим на практика важен житейски урок. Да развием ценни умения за справяне в  трудни ситуации. Да изпитаме "в нужда" какви приятели имаме – и какви приятели сме самите ние.

Въпроси. От какво се срамувам? Може ли "болен здрав да носи"? Оправдано ли е насилието  "за добро"?

Периодът в декадата на Петица пентакли (от 21 април до 30 април всяка година) е подходящ да се отворим за промени и да приемем попътните трудности и предизвикателства, които каляват духа и тялото ни.

Снимка:

Провокирайте себе си и излезте "навън", потърсете нов източник на енергия, нова гледна и опорна точка. Разчупете статуквото, допуснете известен риск, не се презастраховайте – за да не ограничите сами себе си в рамките на "добре познатото" зло или добро. При необходимост признайте и назовете актуален проблем, "рана", приемете ги, споделете ги, за да може след време да намерите решение и лек за тях.

Излезте извън кръга на собствените си проблеми  – ангажирайте се с някого "другиго", споделете грижите му, превърнете се в приятел, в "друг"-ар.

Научете се да изразходвате навременно и уместно енергията си, силите си – особено ако  преминавате през труден и несигурен участък от пътя. Доверете се на интуицията си, повярвайте си. Следвайте пътя си и търсете ключа към решенията си вътре в самите вас – значимите житейски врати се отключват отвътре.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент