Слънчево затъмнение в Риби: ето как ще влияе на живота ни през следващите 6 месеца

Слънчево затъмнение в Риби: ето как ще влияе на живота ни през следващите 6 месеца
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

На 26 февруари 2017 в 16:58 ще наблюдаваме слънчево затъмнение.

Затъмненията оказват въздействие върху земното електромагнитно поле, а следователно и върху тварите на Земята, синхронизирайки полетата на живите организми с честотата, идваща от космоса.

Поради тази причина в дните преди затъмнението ще бъдем предразположени към емоционални бури и мисловни пропадания, придружени с изблици и преигравания, докато постепенно не се уталожат и не постигнем равновесие.

Всъщност предполага се да пребиваваме в преобразяващото влияние на затъмнението приблизително шест месеца, тоест докато приключи тазгодишния цикъл от затъмнения на 21 август 2017.

Слънчевите затъмнения се опитват да ни сенсибилизират за интуитивното знание на душата относно нейното предназначение в този живот. Ослепителната светлина на чистия рационален разум сякаш потъмнява и си припомняме, че колкото по-ярка е тя, толкова по-гъста е сянката, която хвърля. В сянката се крие всичко, което е забравено и скрито - несъзнавано.

Тя носи и змея, и съкровището. И онова, което подкопава лицеприятната ни себепредстава, и онова, което я обогатява, но се страхуваме да въплътим като мощ и потенциал.

Ако имаме готовност да работим с космическите цикли и да се възползваме от затъмненията, бихме могли да излекуваме емоционални рани и онези аспекти от нас, в които се чувстваме необичани, отхвърлени и изоставени.

Слънчевото затъмнение и новолуние се случва в Риби, знака на несъзнаваните психични дълбини, на интуицията, на емоционалната и духовната свързаност с цялото съществуване, но и на изолацията от реалността. Той е първичният бульон, утробата, изворът и първоизточникът, от който сме произлезли като души и тела.

Снимка: netinfo

Онова, което лекува, е възстановяването на връзката с цялото, а за целта трябва да пуснем контрола, тоест да се откопчим от собствената си ригидност и фиксираност, уповавайки се с доверие на потока на вселенската енергия, който ще ни води.

Риби управлява световния океан, затова и новолунието ще ни предостави възможността да плуваме в свежите води на емоционалното и интуитивното обновление.

Новолунието е в съвпад с Меркурий, планетата на комуникацията и мисловните процеси, и с Нептун, планетата на шестото чувство, духовните преживявания и илюзиите. Затова и в следващите шест месеца синергетичната работа между тези две сили ще окаже благотворно въздействие върху и ще направлява търсещите гласа на сърцето, поетичната мисъл, творческия импулс.

Снимка: netinfo

Вслушвайте се в сънищата си, обръщайте им внимание и ги записвайте. Те ще бъдат полярната звезда, която ще ви води насред океана от житейско объркване. Позволявайте си време да медитирате върху тях, за да ви се разкрие смисълът на  посланието им. По този начин ще се включим в космическата лечебна вибрация.

Ще усетим също и че сме много по-чувствителни към мислите, чувствата и енергийното въздействие на околните. Не трябва да допускаме то да нахлува неканено и грубо в нашето поле. Нужно е да се допитваме до интуицията си кого да допускаме и на кого да дадем съгласие за интимен или приятелски обмен – ще има ли последният лечебен ефект върху нас или ще ни отрови?

Освобождаването от товара на спомени и чувства, които не са наши, но сме попили поради несъзнавани зависимости и комплекси на вина и страх, е предпоставка за добро психическо и физическо здраве – погрижете се за рестартирането на системата. Творчески занимания като пеене, рисуване, танци, йога, свирене на музикален инструмен, както и досег до морето и природата, ще зареждат и пречистват.

Снимка: netinfo

Но за да не звуча твърде по рибешки идеалистично, както и за да отдам почит на сянката, ще обърна внимание и на тъмната страна на този период на слънчево затъмнение.

Мнозина ще изпитват затруднения да се придържат към собствените си граници и ще попадат под властта и манипулациите на по-силови личности. Ще бъдем склонни към бягство от проблемите и заравяне на главата в пясъка. Нивата на зависимост от алкохол и вещества ще се покачат, а психическите кризи и пропадания ще зачестят. В тези случаи трябва да се подпомага съхраняването на връзката с реалността, дисциплината и структурираното ежедневие.

Нептун и Меркурий в комбинация ще предразположат в колективната среда към прояви на дезинформация, лъжи, измами и недоразумения. Информацията, от която зависи вашия личен, професионален и дори политически живот, нерядко ще бъде изкривена, подпреавена или непълна. Ще се подлъжем, ще повярваме и ще се окаже, че сме се вързали на театър.

Снимка: netinfo

Медицинските диагнози и тестове нерядко ще трябва да се преразглеждат, повтарят и потретват и по-добре, защото и те ще са под въпрос.

С две думи, в този период ще се учим да следваме повика на интуицията, но преди това трябва да разчистим пътя до нея през джунглата от страхове, претенции и (само)заблуди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти