Риби - променливият знак, който ни учи на безусловната любов

Рибите са воден, женски и променлив знак. Управляват го планетите Нептун и Юпитер. Меркурий е в заточние, а Венера екзалтира в този зодиакален знак.

Като водни, рибите са изключително чувствителни и възприемчиви към всичко външно- това ги прави способни, от една страна, да забелязват нещата, което е голямо богатство, но от друга има риск да бъдат повлияни или да се поддадат на манипулация от външни фактори.

Да плуваш в Рибешки води е магическо

Променливото качество им дава способността да се откъсват по-лесно от нещата, в сравнение с другите два водни знака - рак и особено скорпион.

Като последен от дванайсетте зодиакални знака, Рибите имат много силна връзка с духовния свят - изобразяват се като две риби и идеята е, че едната от тях е на небето, а другата на земята и те са свързани помежду си.

Оттам идва и силната им интуиция - рибите имат изразен интерес и отношение към невидимото. Много са силни като лечители, и то най-вече в емоционалната сфера, което се дължи на умението им да се разтварят и да усещат чувствата на другите.

Меланхоличният свят на Рибите

Състраданието, добротата и милосърдието са качества, присъщи на Рибите и тъй като това са духовни качества, те са способни чрез тях да лекуват душите на хората. 

Рибите носят разбирането за нещата на най-дълбоко интуитивно ниво. Техният знак ни учи на приемане и осъзнаване на единството на всичко в света. Хора със силно поставен Нептун в хороскопа си или с по-активен дванайсти дом, носят същите качества.

Рибите като че ли не са съвсем от този свят - носят в себе си вълшебство и вдъхновение. Освен в лечението са изключително силни и в изкуството, тъй като връзката с невидимото им дава богато въображение.

Тайнствената и добронамерена зодия Риби

Какво да правят обаче с това въображение? Ако не се насочи да бъде проявено градивно, например в изкуство, Рибите могат да си сложат розови очила, или както често се случва – да се разочароват от живота и да си измислят по-добър свят, където да избягат от реалността.  Това обаче е проблем и той трябва да се разрешава съзнателно, защото иначе са възможни тайни, самозаблуди и илюзии, които водят до психически проблеми.

Снимка: Thinkstock

И какво е решението? Повтарям Още веднъж - дори да не работят нещата, които изброих,за рибите, хората с активен Нептун и дванайсти дом е задължително да се занимават с изкуство и духовни практики, както и да внасят творчество във всичко, което правят, за да бъдат спокойни и удовлетворени в живота си. Да помагат на другите и да дават, е присъщо за тях, за това и техни управители са именно Юпитер и Нептун.

За Рибите често е трудно да се фокусират, разсеяни са, а приспособяването и адаптацията в земния свят не са  най-силните им качества, те изпитват трудности там. Именно за това е необходимо да знаят сферите, в които са силни и да положат всички усилия да ги проявят, да им придадат форма - на Земята е необходимо способностите и талантите да се въплъщават в материална форма.
И така, връзката между двете Риби - тази от духа и тази на земята - да не се разрушава а да се изрази – това ще донесе на рибите усещането за цялостност, покой и че са на мястото си.

Каква си според асцендента: зодия Риби - I част

И още нещо важно, което трябва да знаят Рибите - колкото по-чувствителен е човека, толкова повече време му е необходимо да остава сам със себе си, да се събира и центрира, така че за тях е важно редовно да се уединяват.

Снимка: Thinkstock

Рибите ни учат да виждаме нещата по най-добрия начин, по който биха могли да бъдат, както се казва, както господ ги вижда- да видим съвършенството, източника и потенциала във всичко и да му дадем шанс, но също така тук стои и задачата да не се залъгваме, че тоззи потенциал е реализиран, а трезво да се научим да преценяваме колко и до къде е реализиран като факт, да насърчаваме проявлението му, но и да сме наясно, че има още път да се извърви. И да подходим към всичко това не с разочарование, а с вяра, с приемане и разбиране.

Каква си според асцендента: зодия Риби - II част

Рибите ни учат на безусловна любов. Всъщност ако е условна, това не е любов, а самият път към постигането й ни развива повече от всичко друго, помага ни да бъдем по-добри и да се приближаваме все повече и повече към най-добрата версия на самите себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти