Ретроградният Меркурий е тук! Ето за какво да внимавате през периода

марс планета
Снимка: Thinkstock

Явлението Ретроградност е условно понятие, което създава представата, че небесните тела се движат в обратна посока. А те, всъщност само сменят скоростта си през определени, различни за всяка планета периоди. От астрономична гледна точка, планетите оставят след себе си диря, която се гъне и преплита, което ни оставя да си мислим, че те вървят назад, защото изостават спрямо нашия наблюдателен пункт - Земята, а след това отново се забързват и ни задминават.

От астрологична гледна точка, по време на своята Ретроградност планетите позволяват подсъзнателната и съзнателната енергия във всеки един човек да се съединят и потребностите на душата и тялото да получат възможност да се СИНХРОНИЗИТАТ, да изгладят недоразуменията/дисбаланса/ помежду им!

При всяко ретроградно движение на коя и да е планета, е характерно да има връщане към миналото, объркване, неясноти, забавяне и нетрайни резултати при започване на нови начинания в този период.

И така, ретроградното движение на планетата Меркурий ще бъде следното: На 30.10 той спира, а на 01.11.19г. в 27 градус на знака Скорпион започва да се връща назад и завършва на 20.11.19г. /вкл./ в 11 градус на същия знак. / След което, вече в нормален ход ще транзитира през знака Скорпион до 09.12.19г./

Какво да очакваме от Ретроградния Меркурий, можете да видите ТУК >>>

Това е и неговия трети - последен ретрограден период за тази година.

Трябва да се внимава - какво и пред кого говорим, да премисляме повече пъти думи, мейли, писма... въобще цялостната ни кореспонденция с външния свят ще се гледа под лупа! Добре ще е в този период да не даваме обещания и крайни оценки.

Както вече всички знаем, този период е изключително неподходящ за:
Започване на нови проекти
Подписване на документи от всякакъв род
Сключване на брак или други съюзи
Купуване на нови имоти
Изпращането на писма, пратки и др. ще бъде забавено
Говоренето, писането - общуването ще е трудно и объркано до голяма степен.

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

И както често се случва в ретроградните периоди на Меркурий: Между това, което мисля и искам да кажа и това, което си мисля, че казвам - разликата се оказва голяма. И между това, което ти искаш да чуеш и да разбереш и това, което наистина чуваш и разбираш... стоят десетки варианти за възникване на недоразумения!

Но пък периодът е много подходящ за това - да подредим мислите си, да избистрим позицията си, да се освободим от ненужното и излишното и да завършим започнатото. Но най-вече - да се поровим навътре в самите нас. На ретрограден Меркурий в Скорпион - самоанализът е най-успешен!

Всичко онова, което се изприказва и се случи на ретрограден Меркурий, след това подлежи на ревизия и предоговаряне, когато планетата започне отново нормалния си ход. Така че мислете, оглеждайте ситуациите около вас, но крайното решение го отложете за след 20 ноември. Може да довършвате вече започнати неща, но не и да слагате начало на нови. Такъв е целият период - за наблюдение, премисляне и преценка.

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

На 11.11.19г. - ретроградния Меркурий прави съвпад със Слънцето и това бележи техния нов цикъл, който ще продължи до 26.02.2020г. Това спомага за проявлението на нашите планове и намерения, за общуване с правилните хора и за повече светлина в мислите.

За всички нас - като човешки същества, нашата най-силна отличителна страна е езика, общуването, интелекта, знанието... управлявани от Меркурий! И ако някъде там имате пропуски или натрупани грешки - това е времето / в ретроградната му фаза/, в което да ги поправите, да ги подредите! Трябва да запомним, че няма лоши периоди в астрологията - има необходими!

Какво да очакваме от Ретроградния Меркурий, можете да видите ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти