Овенът: даващ чувство на достойнство

Овен е мъжки, огнен и кардинален знак. Негов управител е планетата Марс, а също и Плутон, Слънцето екзалтира, Венера е в заточение, а Сатурн в падение в зодия Овен.

Пролетното равноденствие всъщност е навлизането в знака на овена – това е ново начало и носи първата оживотворяваща вълна- израз на живота който представлява постоянно динамично противоречие и се храни от смъртта.

Кардинален, мъжки, деен, активен, нетърпелив, динамичен, човек с планети в Овен се чувства много жив и има усещане за сила, за можене. Овенът е знак на живота - елементът на огъня произтича от Духа.

Както всички хора с повече огън в хороскопа си, Овенът е доста самостоятелен, търси сцена да се изрази и има свое усещане за света, но може и да проявява егоцентризъм.

Силата на огъня е свързана с това да възприемаш себе си като специален, тъй като носи интуитивно усещането  за връзката с източника.

Овенът е способен да концентрира огромна енергия за единица време и обикновено решенията, които взима, са правилни. Той не се страхува от конфликти, тъй като усеща силата в себе си, но като негативно проявление може да е агресивен, премачкващ и арогантен.

Овенът, а и всички хора с изразен огън, са забележими и индивидуалисти.

Енергията на Овена ни дава чувство за достойнство и напомня, че каквито и недостатъци да имаш, никой няма правото да те съди.

Снимка: Thinkstock

И винаги е добре да се помни, че реализацията на принципите на планетите в който и да е зодиакален знак се случва само и единствено с повишаване на нивото на съзнание- тогава човек ще е способен да си управлява градивно енергията и да живее пълноценно. 

И стигнахме до духовния принцип на Овена - от една страна знак на раждането и животворящата вълна, а от друга - саможертвата на Христос на кръста е в духа на Овенът, който е преодолял всички изпитания, знак на Възкресението, за което е необходима много голяма доблест и съзнателност. Разбира се, в основата на всичко това стои Любовта.

Снимка: Thinkstock

Саможертва може да извърши този, който има най-голяма сила. Символ на Възкресението и надмогването на смъртта и на това ни учи в духовен план архетипът на Овена.

Или с други думи - най-силните трябва да са най-добри.

Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти