От днес Марс навлиза във Везни - какво трябва да знаем за периода и за какво да внимаваме

марс хороскопи
Снимка: Thinkstock

От 22 октомври до 9 декември Марс ще се движи в територията на Везни, което, погледнато от астрологията, внася противоречия, тъй като Червената планета е воин, а Везни са най-миролюбивия знак.

От една страна, Марс е планетата на агресията и конфликтите, но от друга – в астрологията се разглежда и като ключ към успеха, защото спрямо положението му в рождената ни карта може да разберем кои са оръжията, които ще ни помогнат да се борим с предизвикателствата и да реализираме целите си.

Планетата е първичният импулс за действие, който ни раздвижва, така че да реализираме целия си потенциал. Домът, в който попада в наталната ви карта, показва сферата, от която ще черпите положителни сили и енергия.

Когато Марс се движи във Везни, предприемчивостта и инициативността ще зависят от одобрението на другите. Възможно е по-често да прехвърляме отговорността на околните, за да се предпазим от екстремни ситуации.

Хората, родени с тази позиция на планетата, имат силна нужда от любов и близки отношения с околните. Излъчват силна магнетичност и сексапил, с които приковават вниманието.

В период на Марс във Везни може да не сме толкова активни физически, но когато стане въпрос за изразяване на личното мнение, лесно ще се разпалваме. Това, което ни дразни, ще се обсъжда открито и възможно да изглеждаме по-агресивни в общуването.

Ако има някаква несправедливост, също ще реагираме остро. Марс във Везни ще работи в защита на правдата и когато някой е пренебрегнат или унизен, ще сме готови на всичко, за да го защитим.

През следващите седмици ще трябва да търсим баланса между работа заедно с околните и съревнование с тях. Не бива да действате егоистично, но не бива и да сте твърде малодушни и да се сливате с тълпата.

За да разберете в коя сфера ще усетите импулс да действате съвместно с околните, проверете кой дом в наталната ви карта се управлява от Везни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти