Огрява ни божествено знание: Меркурий е в Близнаци

Меркурий Близнаци
Снимка: iStock

В сезона на затъмненията ни предстои още едно космическо наместване: Меркурий навлезе в Близнаци на 29 април.

Планетата се чувства особено комфортно в този знак и може да се каже, че това е най-благоприятната позиция за нея.

Меркурий е управител на комуникацията, технологиите, пътуванията и чистото любопитство към заобикалящият ни свят.

Когато Меркурий е в Близнаци, сме особено комуникативни, любопитни и общителни. Склонни сме да изпитваме по-голямо удоволствие от това да придобием повърхностни познания по много въпроси, отколкото да се задълбочаваме в една тема. Особено проницателни сме, когато трябва да спорим или да изказваме мнение.

Играта на думи, детайлите, любопитни факти и преговорите са по-привлекателни за умовете ни от всякога. Способни сме да схващаме светкавично и бързо да вземаме решения, а благодарение на въздушната стихия, да правим всичко това с интелект, вместо с емоция. Нервната енергия е видна и лесно се разсейваме: колкото по-бързо нещо ни е станало интересно, толкова по-бързо ще ни омръзне.

Сега е много подходящо време да започнете нов курс или да се захванете с ново хоби, тъй като ще имате възможността да направите първите си стъпки с много ентусиазъм. Също така, Меркурий в Близнаци е благоприятна почва за търсене на информация и създаване на нови контакти и ще забележите, че можете да го правите по-лесно от преди.

Образованието е на дневен ред, така че, ако имате изпити, на които можете да се явите, направете го или започнете подготовката си в този период. Дори да не постигнете успех, ще го приемете много по-леко от обикновено и ще научите много в процеса.

7-те най-опасни дни през май

Трябва да отбележим, че Меркурий ще премине в ретроградност на 10 май, така че е добре да приключите с важните си планове до тази дата. Лошата комуникация ще царува до 3 юни, така че не се изненадвайте, ако цялата енергия изведнъж се промени и нещата не вървят по план. В този период е добре да се въздържате от взимането на големи решения.

Хубавата новина е, че тъкмо на 10 май Юпитер ще навлезе в Овен, което ще ни подтикне да сме по-смели и от тогава нататък, рисковете, които предприемаме ще ни се отплащат.

А как да оцелеете и да се развивате по време на ретроградния Меркурий, който предстои, вижте в галерията ни:

Хороскоп за ретроградния Меркурий през май

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти