Новолуние в Риби : Период за сбъдване на желания и изчистване на съзнанието

луна
Снимка: Weheartit

Този месец Новолунието ще се случи на 17 март в 15:13 ч в знака Риби. След това около 21 ч Луната ще премине в знака Овен. Така земният спътник започва на ново транзита си през всичките дванадесет знака от зодиака.

В събота започва нов цикъл. Лунният цикъл, който започна с Новолуние във Водолей на 15 февруари приключва. Време е за следващия цикъл, който тръгва от знака Риби.

луна
Снимка: Thinkstock

Новолунието преди пролетното равноденствие в много древни традиции се счита за началото на Новата година. В този период се зарежда програмата за цялата година, така че правилната подготовка за Новолунието през март е много важна.

Новолунието от март 2018 г. ще донесе със себе си мистични, необясними сценарии, свързани с дълбоките процеси от миналото. Това Новолуние ще покаже всички минали проблеми от корена им или ще разкрие минали сценарии, които влияят на  нашия живот.

луна
Снимка: Gettyimages/Gulliver

До Новолунието на 17 март трябва напълно да кажете сбогом на миналото  и да разберете своите вътрешни процеси. Това са дните на вътрешна работа върху себе си, осъзнаването на собствения опит, придобиване на мъдрост. В този период е важно да се остави всичко, което е били преди, и да се направят правилните изводи.

При Новолуние в Риби времето е подходящо да се посветим на личните си цели, свързани с позитивната енергия на знака Риби. Това означава, че в този период може да се доверим на интуицията, да приемем несъвършенствата в нас самите и в другите. Може да започнем проекти, в които да впрегнем въображението си, да отделим време за тихи и мирни занимания, да споделяме мечтите си с другите. Трябва да използваме тази силна рибешка енергия, за да направим важни промени в живота си.

Новата Луна е изключително креативна и амбициозна. Това се дължи на тригона, който сключва с планетата на възможностите Юпитер, и нейния секстил със страстния и потаен Плутон. Въпреки че ще бъдем много вдъхновени и мотивирани да разгърнем творческия си потенциал, не трябва да проявяваме нетърпение и да предприемаме необмислени действия. Луната също сключва неблагоприятен квадрат с Марс. Не трябва да забравяме, че Марс – планетата на амбицията, активността и агресията, съвсем скоро ще смени своя знак, което я прави изключително нестабилна в този момент.

затъмнение луна
Снимка: Unsplash

В този период ще бъдем доста чувствителни към думите на другите. Но също така изречените думи може да ни мотивират да се захванем с нови начинания. Слънцето и Луната застават едно до друго, за да формират Новолунието, и сключват полусекстил с Уран. Под това влияние ще търсим своята независимост и ще искаме нещата да се случват по нашия начин. Докато искаме независимост и нямаме желание да изслушаме другите, ще ни бъде трудно да се посветим на нашите креативни пориви и да работим по тях с постоянство. 

затъмнение луна
Снимка: Unsplash

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти