Навлизаме в ретрограден Сатурн - животът ще изиска от нас по-сериозен подход към всичко!

Навлизаме в ретрограден Сатурн - животът ще изиска от нас по-сериозен подход към всичко!
Снимка: Thinkstock

Сатурн започва пътуване в обратна посока на 6 април 2017 в 27° на Стрелец и остава ретрограден до 26 август, когато при 21° в Стрелец тръгва директно.

Ретроградният Сатурн е способен да донесе усещане за тежест, буквално, нещо обременяващо няма да ви даде шанс да се разгърнете. Вие може да почувствате, че се намирате под контрол, все едно, че ви управлява някаква външна сила.

Ретрограден Сатурн в Стрелец е прекрасно време, в което да премислите собствената си житейска философия, да преосмислите отношенията си с тези, които в някаква степен контролират вашия живот.

Когато Сатурн се движи на обратно, той губи способността да пази границите, с което отлично се справя в период на директно движение.

Не бързайте да давате съгласието си за примамливи предложения, иначе може да се лишите от контрола над своя живот. 

Още една тема на този период е отношението към работата. Възможно е вие да стигнете до извода, че трябва да станете по-отговорни и дисциплинирани. Сатурн винаги възнаграждава тези, които добросъвестно работят, така че времето може да бъде продуктивно, както за кариерно израстване, така и във финансов аспект.

Но не трябва да очаквате бързи резултати, защото Сатурн не обича да бърза. Бъдете търпеливи, може да се случи така, че да се връщате към даден проект отново и отново. Това е подходящо време да оцените своите победи и неуспехи, да се учите от грешките. Когато планетата възстанови директното си движение, вие ще усетите, че сте станали по-мъдри.

Снимка: Thinkstock

Ако директното движение на планетите дава енергия за начало на нещо ново, то ретроградната фаза концентрира вниманието върху приключване на старото. В периоди на ретроградно движение Вселената предоставя възможност да оправите натрупалите се „мръсотии“ вътре в себе си и отново да зададете посоката на своя път. Сатурн се счита за властелин на кармата и времето.

В период на ретроградно движение резултатите от предишни действия се връщат към нас подобно на бумеранг. Сатурн се счита за суров кармичен учител, планета на дисциплината, аскетизма и задръжките. Той ни учи да проявяваме търпение при решаването на материални въпроси, в личните отношения и в другите сфери на живота.

Снимка: Thinkstock

Отношението към тази планета не е еднозначно.От една страна се боят от нея и се прекланят, защото често именно Сатурн инициира всевъзможни неприятни ситуации. От друга страна тази планета се счита на най-великия между учителите. Макар и неговите методи да са сурови, той ни учи на самодисциплина, концентрация и икономичност.

В период на ретрограден цикъл тази планета обръща нашето внимание върху незавършените проекти. Затова може да стане така, че дълго обмисляните идеи да получат зелена светлина, а новите проекти да спрат. Периодът на ретрограден Сатурн може да се нарече „период за работа над грешките“, когато на много от нас ще им се наложи да преправят нещата по няколко пъти, проявявайки търпение и дисциплина.

Дисциплина и справедливост: Сатурн чисти зърното от плявата, той ни оставя само това, от което наистина се нуждаем. Влиянието на тази планета може да се сравни с основно почистване на нашия живот. В тези месеци, на всеки от нас му се налага да подложи на преоценка своите действия. Животът ще изиска от нас по-сериозен подход към всяко дело и умения да ги довеждаме до край. Така, че това ще бъде трудно време за тези, които обичат да отлагат делата си за после или не се отличават с търпение.

Снимка: Thinkstock

Ще бъде справедливо да отбележа, че винаги е актуално да работим върху дисциплината си. Но ретроградната фаза на планетите генерира ситуации в които нямаме избор. Колкото повече игнорираме сигналите, толкова по-сложен става живота ни. На всички нас предстои да станем по-дисциплинирани и стегнати. Сатурн ни помага да натрупаме всичко нужно и важно, за да можем да станем силни личности, да реорганизираме своите ресурси по най-добрия начин. Така, че този период можем да наречем „време на скрито израстване“.

Периодът на ретрограден Сатурн често се възприема като затворен за нови начинания. Това се предизвиква от меланхолията, загубата на ентусиазъм и депресията. В такива моменти си напомняйте, че сега е период на скрито развитие. Сега всеки от нас прилича на семенце поставено в почвата. Растежа още не се вижда, но процесът върви. Сатурн, също така ни открива последствията от нашите минали действия. Тези „семена“ вече са дали плод.

Снимка: Thinkstock

Сега има възможност да оценим семената, които сме посадили. Ако сме сложили семена на конфликти и гняв, ще се сблъскаме с последиците от собствените си действия. Това е благоприятен период за завършване на вече започнати проекти. В тези дела може да забележите придвижване в положителна посока. Например, ако вие дълго не сте могли да решите някакъв въпрос и усилено сте работили над това, то сега може да получите дългоочаквания резултат. А новите идеи, новите проекти в процеса на своята реализация ще срещат на пътя си препятствия.

Ретроградно Сатурн се движи в знака Стрелец, който се намира под управлението на Юпитер. Сатурн и Юпитер са противоположни по принципа си на действие. Юпитер е свързан с принципа на разширение, а Сатурн – обратно, с принципа на свиване, стягане. Те не враждуват по между си, но „говорят“ на различни езици. Знака Стрелец има отношение към експанзията, пътуванията, във владението на този знак също се намират различни системи на убеждения, философия, религия, висшето образование и правовите въпроси. Стрелец вижда общата картина, често изпускайки детайлите.

Снимка: Thinkstock

Той е оптимист, винаги вярва, че има нещо ново и интересно, че всичко ще бъде добре и още по-добре. Сатурн – обратно, той е строг, сериозен и консервативен, показва над какво трябва да се работи, къде има ограничения, които трябва да бъдат преодолени. По време на преминаването на ретрограден Сатурн през знака Стрелец философските идеи формирани в настоящия момент ще бъдат сериозно преразгледани. Възможни недостатъци могат да създадат големи трудности в системите на убеждение и строгата религиозна идеология. Що се отнася до образованието, то вероятно ще срещнете трудности при професионалното образование, ориентирано към кариерно израстване и повишаването на квалификацията.

Тригона на Сатурн в Стрелец с Уран в Овен може да се изрази в развитието на различните форми на онлайн образованието, а във фазата на ретроградност да довършите старите проекти. Стрелецът е свързан с транспорт и пътешествия, така че са възможни изменения в тези сфери, например, разпространение на транспортни средства, използващи алтернативни източници на енергия.

Ретрограден Сатурн в Стрелец – живота на хората се строи върху минали принципи. Те са независими, не се ръководят от съветите на други. Вероятно е да бъдете доста самоуверени, но силата с която изразявате своите идеи, пред други, няма да отразява действителните ви възможности. В ретроградния период човек трудно проявява себе си.

Снимка: Thinkstock

Внимавайте да не се простудите, защото това може да стане причина за сериозни възпалителни заболявания, които да се задълбочат и да преминат в хронични. Хората, които са склонни към артритни заболявания трябва да вземат профилактични мерки, защото в ретрограден период е възможно хронифициране на проблемите. Могат да възникнат проблеми със зъбите, ако е необходимо хирургично лечение отделете голямо внимание на възстановяването, защото възстановителните сили на организма са отслабнали. Положителното влияние на ретроградния цикъл ще се прояви с възможността да се изявят и лекуват скрити заболявания на организма.

Снимка: Thinkstock

Ако започнете ремонт или строителство в този период, то проблемите ще бъдат с вас. Възможно е да възникне напрежение в отношенията между по-възрастни и по-млади. За да преживеете хармонично този период то всеки ден се разхождайте поне 30 минути в тишина. Успокойте мислите си, оставете тревогите. Отдавайте предпочитание на светлите цветове дрехи. Не носете накити от сапфир и корали. Ако в този период се сблъскате със ситуация „от миналото“, не игнорирайте случващото се.

Например, имате трудни отношения с началника и решавате да смените работата си. Спрете се за малко. По време на ретроградна фаза опитайте да разберете причините предизвикващи конфликта. Възможно е това да не се случва за първи път и вие всеки път бягате от отговорност. Възможно е причината за проблемите в службата да са заради това, че вие просто не искате да измените нищо у себе си.

Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти