Меркурий в Лъв: време за флирт, малко драма и много любов

Меркурий в Лъв: време за флирт, малко драма и много любов
Снимка: Thinkstock

Планетата на комуникацията влиза в Лъв от 6-ти юли до 26-ти юли. 

Лъв е знакът на популярността, блясъка и сцената. Ето защо този период е хубав за презентация на проекти пред широка публика. За занимания, които изискват повече въображение. Неслучайно Лъвът управлява децата и хора с повече Лъв в Наталната си карта, са дълбоко свързани с вътрешното си дете. И потока на творческата енергия.

Меркурий в Лъв ни прави склонни и към повече драми. Особено, когато не ни обръщат внимание или не се чувстваме специални.

По принцип хората, родени с Меркурий в Лъв имат проблем със самооценката. Защото винаги искат да са повече и повече. И да са най-добрите – все пак Лъвът е царят на джунглата. Но сравнението само по себе си носи доза съмнение в собствените възможности. А понякога стремежът да си „винаги най-добрият“ е емоционално изтощителен.

Периодът на Меркурий в Лъв е подходящ за изява. Разговори с децата. Повече забавления и флирт. Подходящ е за креативни занимания, публични/творчески професии и изненади на любимите ни хора. Да бъдем по-щедри и да изразяваме любовта си с жестове, думи и действия.

Снимка: Thinkstock

Ако започнете да драматизирате, че партньорът/децата не ви обръщат достатъчно внимание, помислете как сами да го дадете на себе си. Хората, които срещаме са наше огледало. То не отразява нищо повече от собственото ни отношение.

Разбира се, в този период сме по-склонни към флиртове – Лъвът е управител на любовта и секса. Венера също влезе в любопитните и винаги готови за приключения Близнаци.

Снимка: Thinkstock

Хората със силна огнена енергия – повече планети в Лъв, Стрелец и Овен в личния си хороскоп, ще са още по-склонни да говорят предимно за себе си и да драматизират. Но в същото време ще бъдат и още по-уверени и изпълнени с желание да заявят себе си.

Автор: Деница Красимирова 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти