Магията е във въздуха: Меркурий навлезе в Риби, за да ни разкрие невидимото

меркурий в риби
Снимка: iStock, колаж

Честит Меркурий в Риби, особено за тези, които нямат търпение да развихрят въображението си и да се потопят в емоциите си!

За разлика от времето, когато планетата пребивава във Водолей, когато Меркурий е в Риби, мисловните ни процеси са по-визуални, интуитивни и с повече въображение. И всички сме по-фино настроени към света на емоциите, който оцветява както мислите ни, така и стила ни на общуване.

Умът ни никога не е толкова отворен, колкото по време на Меркурий в Риби! Рибите процъфтяват в най-обширните пространства, които можете да си представите. Докато Меркурий се движи през този знак, съзнанието ни се разширява до ниво на необятност. Можем да видим неща, които не сме виждали преди, и да разберем неща, които не сме могли да осмислим преди.


Не е изненадващо, че някои мисли, които ни хрумват по време на този транзит, са трудни за изговаряне: въпреки че ни позволява да докоснем невидимото, енергията на Нептун кара думите да се изплъзват между пръстите ни.

Способността ни да общуваме става размита, а някои от нещата, които се случват в умовете ни, са просто твърде големи, зада ги впрегнем в разбираем ред. Тук се намесва интуицията ни. Рибите са най-интуитивният знак от зодиака и ни напомнят да обърнем голямо внимание на чувствата, които имаме в себе си.

Така опознаваме нещата както в нас, така и извън, по начин, който не можем да обясним, защото подсъзнанието ни се задейства повече от обикновено, докато Меркурий е в Риби.

Това означава, че имаме достъп до усещания и преживявания на високи вибрации, които са скрити от просто око и от които можем да извлечем това, което ни е необходимо, за да преминем на следващото ниво като хора.

5-те най-важни астрологични събития през март

Разбира се, Меркурий в Риби има и някои недостатъци. Възможни са грешки в общуването и може да имаме проблеми с това да се придържаме към правилния път. Може да забравим важни детайли, да закъснеем за срещи или да кажем неща, които не са съвсем логични. Това е така, защото говорим от сърце и интуицията си, а не от мозъка си. Търсенето на думи, които да съответстват на чувствата ни, може да доведе до някои сериозни разговори, които се ту спират, ту започват.

Но като цяло периодът на Меркурий в Риби може да ни донесе невероятни нови възможности. По време на този транзит няма ограничения. Отворени сме към Вселената, така че лесно можем да приемем и да обогатим нещата, които внезапно ни вдъхновяват.

Равнището на потенциала ни тук е високо, защото не се фокусираме върху нещата, които не можем да направим, а върху тези, които можем да направим.

Не се възпирайте от това да мечтаете, колкото и налудничави да ви се сторят идеите ви. Използвайте този период, за да погледнете зад завесата на невъзможното: ще ви послужи в дългосрочен план.

5 неща, от които да се откажете през март

бутон игра Edna на 10
Снимка: Edna.bg/iStock

 

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти