Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Дева - I част

Кажи ми в кой знак е Луната ти, за да ти кажа каква си: зодия Дева - I част
Снимка: netinfo

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. 

Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Дева в различните лунни позиции:

Дева с Луна в Овен

И в семейството, и на работното място вие сте двигателят на промените. За вас е трудно да бездействате, а и няма да ви се отрази добре – нещо отвътре все ви „ръчка“ да търсите решения на проблеми, да поправяте разни неща и да търсите нови възможности. Когато имате някакво желание, трудно проявявате търпение – може да сте невъздържани, а не получите ли желаното, да се тръшкате като малко дете. Не е изключено обаче тази част от личността ви да остава по-скрита и да я разкривате само пред най-близките. Научете се да не реагирате импулсивно и да проявявате здрав разум. Освен това оставете хората да решават сами своите проблеми и не ги припирайте – вероятно те имат нужда от повече време, за да разберат как да действат.

Снимка: netinfo

Дева с Луна в Телец

С каквото и да се заемете, вие го изпипвате до съвършенство, така че несъмнено качеството на работата ви е достойно за възхишение. Всичко го виждат, освен вие – за вас вероятно постиженията ви никога не са достатъчни. Спрете се и се оценете подобаващо, защото в противен случай никога няма да си дадете време за почивка, а това ще се отрази зле на здравето ви. Освен че сте голям професионалист в своята област, на вас може да се разчита – поемете ли ангажимент, спазвате го на всяка цена. Едва ли има някакъв работен, фианнсов или битов проблем, който може да ви се опре. Опитайте се да не задълбавате толкова в детайлите и да се издигате отвреме-навреме над всекидневните грижи, като правите нещо само за удоволствие, а не защото ви носи полза.

Снимка: netinfo

Дева с Луна в Близнаци

Вие сте надарени с комбинативен ум и силни аналитични способности. Любознателни сте, много неща знаете и най-важното – успявате да приложите наученото, така че са служи на вас и на околните. Обичате да общувате, а трябва ли да анализирате някаква информация или факт, едва ли има по-добри от вас – ще видите и най-малката подробност. Намерете начин да релаксирате и да давате почивка на ума си, за да не си докарате проблеми с нервите. И не се тревожете толкова за щяло и нещяло – оставете и другите хора, а също и съдбата да свършат част от работата. Всякакви дейности, в който можете да използвате острия си ум и огранизаторските си умения, са подходящи за вас.

Снимка: netinfo

Дева с Луна в Рак

Вие сте отзивчив и състрадателен човек, който почти никога не отказва помощ. Вкъщи правите какво ли не за любимите си хора, а в работата се грижите за комфорта на колегите си и те често ви споделят терзанията си. За вас са подходящи професии, свързани с обслужването или грижите – може например да сте медицинска сестра или педагог в детска градина. Внимавайте обаче, защото има риск доста хора да се възползват от добротата ви или пък да няма на кого да разчитате, когато самите вие имате нужда от утеха и подкрепа. Грижите се повече за себе си и не позволявайте на близките си да изискват от вас да сте  постоянно на тяхно разположение.

Снимка: netinfo

Дева с Луна в Лъв

Вие сте шедър и великодушен човек. В работата може да влагате много старание и енергия, но за да се чувствате добре, трябва да ви оценяват по достойнство и дори в някакво отношение да сте център на внимание. Не оценяват ли качествата и усилията ви, ще търпите до един момент – после ще потърсите друго поле за изява. Би било добре, ако се занимавате с по-творчески дейности или най-малкото да влагате нещо от себе си в това, което правите. Честно казано, и със сухите сметки ще се справите, но ако липсва творческият момент, с времето ще изгубите ентусиазъм. Хубаво е човек да ви има за приятел и партньор – винаги бихте помогнали, освен това обичате да се забавлявате и се много открити.

Снимка: netinfo

Дева с Луна в Дева

Малко са хората, които са по-критични към себе си и към обкръжението си от вас – вие имате изключително високи стандарти и точно око за всяка грешка или дефект. Тези ваши качества са доста полезни в работата, особено ако трябва да поправяте нещо или работите с факти и цифри, но във взаимоотношенията може да ви донесат големи бели. Научете се да приемате хората и светът такива, каквито са – несъвършени, защото в противен случай може да останете перфектни и... сами. За вас е много трудно да се отпускате и да се наслаждавате, заради което страдате от вътрешно безпокойство, а оттам и от здравословни проблеми. Запишете се на йога или курс по медитация – така ще се научите да отпускате съзнанието си.

Снимка: netinfo

Очаквайте и втората част на материала - с информация за Дева с Луна във Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти