Каква си според асцендента: зодия Козирог - I част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Знаем, че хората, родени под знака Козирог, са сериозни и отговорни, на тях може да се разчита, отдадени са на кариерата и обичат да държат под контрол обстоятелствата в живота си.

Как обаче тези качества се съвместяват с характеристиките на всеки един изгряващ знак, наречен още асцендент?

Каква личност сте според асцендента, ако сте зодия Козирог:

Козирог с асцендент Овен

Вие сте амбициозна, решителна и борбена личност. Когато си поставите някаква цел, няма нещо на света, което може да ви спре - притежавате и смелостта да го започнете и постоянството и издръжливостта, за да го доведете до успешен край. Предпочитате вие да командвате парада – както на работа, така и вкъщи.

Добър лидер сте, но желанието ви нещата да се случват така, както вие искате, може да ви създаде известни проблеми във взаимоотношенията. Имате нужда от балансиран и дипломатичен партньор, но е добре да не забравяте, че една от основните ви задачи в живота е самите вие да се научите на компромиси и да се вслушвате малко повече в чуждото мнение.

Козирог с асцендент Телец

Вие сте практична личност, която се ориентира чудесно в материалния свят. Надарени сте с изключително постоянство – на вас може да се разчита и най-вероятно сте опора за близките си хора. Добре е обаче да се въоръжите с търпение, защото при вас успехът идва бавно и изисква по-сериозни усилия. Добрата новина е, че постигнете ли нещо, то е трайно и непоклатимо като скала.

Добър професионалист сте, притежавате нюх за бизнес и за финанси. Има голям шанс да постигнете висоти в кариерата и да натрупате състояние. При вас обаче има и риск да затънете прекалено в материалното и да забравите, че в живота има и по-важни неща от парите, вещите и професионалните успехи. Ще живеете по-спокойно, ако не се съпротивлявате толкова на промените и контролирате по-малко близките си хора.

Козирог с асцендент Близнаци

Вие сте любознателна натура с доста трезва преценка за живота. Обективни и безпристрастни, вие винаги търсите друга гледка точка и сте способни да разгледате една ситуация от всички страни. Цар сте на стратегиите и планирането. За вас е много важно да се занимавате с дейност, която провокира любопитството ви, стимулира ума ви и ви дава възможност да общувате.

Вашата задача в живота е да откриете това свое призвание и да му се посветите – в този случай ще постигнете успехи. Ако обаче започнете да се лутате насам-натам и постоянно сменяте посоката, трудно ще постигнете трайни резултати. Предизвикателството пред вас е да намерите пресечна точка между младежкото желание за приключения и отговорностите, присъщи на зрелия човек.

Козирог с асцендент Рак

Вие сте човек, за който сигурността е от особено голямо значение. За да се чувствате добре и да вървите напред в живота, ви е нужна стабилна основа, на която да стъпите. Държите много на традициите и на семейните ценности. Когато се обвържете с един човек, го правите с твърдото намерение да е за цял живот. Трудно приемате промените и е възможно да стоите в ситуации, които не ви удовлетворяват, само защото ви липсва смелост да направите крачка напред и да откриете нещо по-добро.

Изключително загрижените сте за здравето и добруването на близките си хора и сте готови да се нагърбите с всякакви отговорности само и само те да са добре. Има риск обаче да станете свръх загрижени, да поемате задълженията на други хора и по този начин да си създавате сами излишни тревоги.

Козирог с асцендент Лъв

Вие сте човек, който следва собствен път в живота, но в същото време има голяма нужда от признание. Ще се чувствате най-добре, ако работите сами за себе си, например ако основете свой собствен бизнес. Имате чудесни лидерски способности и умеете да увличате хората след себе си. Вие притежавате и творчески плам, и добри организаторски качества.

Материалното е важно за вас, но ако правите нещо само за пари, без да ви носи удоволствие, няма да бъдете щастливи. Вашата задача е да се научите да работите в екип – и в делова среда, и в семейството и интимните отношения. Чудесно е да си правите всичко сами, но едва ли искате да се озовете на върха и да осъзнаете, че сте сами.

Козирог с асцендент Дева

Вие сте перфекционист, който изпипва всичко до най-малката подробност. Изключително критични сте към хората около вас, но най-вече към себе си.  Вероятно сте известни като добър професионалист, на когото може да се разчита. Ако някой трябва да свърши качествено една работа, вие сте точният човек за това. Умът ви е така устроен, че винаги открива дефектите – и в работата, и в поведението на хората.

Проблемът при вас може да дойде от там, че в стремежа си да следвате правилата и да ги налагате на света около вас, може да забравите да живеете. Ще ви бъде по-лесно, ако приемете несъвършенствата си, а ще станете по-симпатични на близките си хора, ако не ги съдите постоянно за щяло и нещяло.

Очаквайте съвсем скоро и втората част на материала - за зодия Козирог с асценденти Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Прочетете още:

Козирогът – усещане за Бог

За прометеевия дух на Уран

Най-добрите и най-лошите черти на мъжа според зодията му

За храната на зодиакалните знаци

Двете зодии с най-малък шанс за успешна връзка

Какво да подарим на зодия Козирог?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти