Каква ще бъде 2021-ва година според славянския календар?

2021 нова година
Снимка: Istock

Славянският календар е календарна система развита и използвана от древните славяни до момента на тяхната християнизация.

Той е слънчев календар и е тясно обвързан с езическата славянска религия, с нейните обряди, гадания, празници и церемонии. Месеците в календара имат оригинални славянски наименования, свързани с особености на климата или на човешките дейности през съответния месец. И днес някои славянски народи употребяват славянските имена на месеците.

Според славянския календар 2021 година преминава под знака на Пеещия Петел. Според вярванията това е година, през която ще можем да заобиколим пречките, да преминем лесно през трудностите и да привлечем късмета и успеха на наша страна.

Петелът е 14-тия поред тотем от календара на славяните. 2021 г. обещава да бъде до известна степен непредсказуема - това ще се отрази негативно на финансовата страна на живота. От друга страна, в такъв момент много хора очакват положителни промени в най-неочакванире области. Общо взето - мотото на тази година ще бъде "Очаквай неочакваното". Ще се случват хубави, но изненадващи неща!

А ето какво ни очаква според славянския хороскоп в сферата на финансите, любовта и здравето >>>

Прочетете какво ви очаква през 2021:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти