Ретрограден Марс в Овен: ето какво да очакваме от периода

марс планета
Снимка: Thinkstock

От днес, 9 септември, Марс е ретрограден и ще остане така до 14-ти ноември. Тази планета е известна изключително агресивната си природа. При нормално движение напред, тази енергия лесно се насочва от хората в правилната посока, но щом Марс започне да се движи в обратна посока, всичко изведнъж става напълно непредсказуемо. Ето защо основният съвет на астролозите за периода е да запазите спокойствие.

Ретроградният Марс означава, че всички ще трябва да внимаваме повече през тези два месеца. Основният ефект от обратното движение на планетата, е честото нарушаване на плановете ни. Всеки от нас има свои собствени цели, мечти и желания, но ретроградният Марс ще осуети плановете и ще действа в противоречие с нас.

Астролозите съветват в този период да оставите целите си настрани за малко, да обуздаете емоциите си и да не бъдете агресивни. Използвайте времето да планирате, но не и да действате. 

Преди всичко астролозите препоръчват да не се паникьосвате, ако нещо се обърка в този период. Трябва да се съберете и да запазите спокойствие във всяка ситуация. Това ще помогне да запазите късмета си и да не влошите трудната ситуация.

Астролозите вярват, че през ретроградния период на Марс през 2020 г. ще бъде важно да останем щедри и да се научим да прощаваме. Ако отговорите на всяка атака от страна на другите с отмъщение или агресия, тогава тези два месеца могат да подкопаят вашето спокойствие и дори здраве, но не и да ви донесат някаква полза.

Експертите препоръчват да помагате повече на всичките си близки от 9 септември нататък. Трябва да се погрижите за тези, които са ви скъпи.

През тези няколко месеца е по-добре да не ходите на дълги пътувания, защото Марс може да провали и тези планове. 

Вижте в галерията долу кои зодии трябва да са изключително предпазливи по време на ретроградния Марс:

Кои зодии трябва да са изключително предпазливи по време на ретроградния Марс

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти