4-те зодии, които ще извлекат големи ползи от ретроградния Меркурий

Меркурий планета планети космос звезди астрология
Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий определено не е лесна работа, но невинаги е катастрофалното космическо събитие, което всички очакват. В края на краищата Меркурий е измамник по душа и всичко, което тази планета иска да направи, е да причини малко проблеми и да създаде малко пакости.

За съжаление, когато Меркурий е ретрограден, всички сме склонни да се чувстваме сякаш всичко е малко объркано по време на този досаден транзит. Не всички обаче ще усетят толкова силно ефектите на тази ретрограда. Всъщност има няколко зодии, които дори ще извлекат големи ползи от ретроградния Меркурий.

Тази есен Меркурий ще бъде ретрограден от 27 септември в знака Везни и ще продължи до 18 октомври. Този кардинален въздушен знак е свързан с баланса, хармонията и отдадеността, които съществуват между двама души. В края на краищата Везните също се управляват от Венера – планетата на романтиката и приятелството, което означава, че тази ретрограда би могла да промени разбирането ви за това какво всъщност е любовта.

Може дори да се почувствате малко по-загрижени за външния си вид и несигурни относно нивото на красота около вас, благодарение на факта, че Везните също са зодия, фокусирана върху естетиката. Везните обичат всичко да изглежда перфектно и да се усеща поетично, поради което този ретрограден Меркурий може да ви накара да търсите красотата на грешните места.

Не всеки зодиакален знак обаче ще се чувства особено повлиян от ретроградния Меркурий. Ако сте една от тези 4 зодии, то този транзит ще ви донесе много позитивни ползи:

Зодиите, на които ретроградният Меркурий ще повлияе положително

Прочетете какво още ви очаква тази есен:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти