Здравни тенденции

Нека ни завиждат
Снимка: Thinkstock

Голямо световно проучване, цитирано от американския сайт "Huffingtonpost.com", разкрива, че хората все по-често разчитат на спа и балнеоложки процедури, за да подобрят здравословното си състояние.

В анкетата са участвали над 7000 души от САЩ, Великобритания, Китай, Южна Африка, Турция и Япония, като 74% от тях заявили, че все по-редовно практикуват спа туризъм. Не случайно и в България само за 2012 г. има 10% ръст на този вид туризъм.

"Хората предпочитат да се освободят от стреса, а същевременно и да се погрижат за физическото си здраве, затова предпочитат балнеоложките и спа методи", споделят експертите.

Друг аспект от изследването пък проследява ролята на технологиите по отношение на бързата и прецизна диагностика.

"Толкова нови технологични открития се правят в днешно време, помагащи за развитието на медицината, че няма как да отречем техните ползи за здравето на човечеството", допълват учените.

Така например 25% от младите мъже и 17% от жените са на мнение, че социалните мрежи и общуването в интернет благоприятства емоционалното им състояние.

Участниците в допитването масово коментират, че са най-притеснени от раковите, сърдечносъдовите заболявания, а също и болестта на Алцхаймер.

Оказва се, че масово американците се надяват да доживеят 92 години, китайците – 84 г., а жителите на Турция – до 59-годишна възраст.

Менталното здраве се счита за по-важно от физическото при болшинството от американците, англичаните, бразилците и турците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти