Мазни риби за здравословен тонус

Мазни риби за здравословен тонус
Снимка: Thinkstock

Много се е говорило и писало за здравословните качества на рибеното масло и на мазните риби като сьомга и риба тон.

Сега ново проучване, цитирано от Dailymail.co.uk, твърди, че именно консумирането на мазни риби помага да се справят с вредното влияние, което оказват нездравословните храни върху организма.

Учени от университета в Ливърпул са тествали как богатият на омега-3 мастни киселини хранителен режим може да помогне в борбата с наднорменото тегло.

Оказало се, че по-мазните, но за сметка на това пък много полезни риби не могат да окажат кой знае каква роля в свалянето на килограми, но за сметка на това неутрализират "щетите", нанесени от пържените и нездравословни fast food храни, с които се сблъскваме ежедневно.

Прекаленият прием на наситени мазнини увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, както и затруднява обмяната на вещества и насърчава трупането на излишни килограми и мазнини.

Омега-3 мастните киселини обаче успешно се борят с тези неприятни проблеми и стимулират определени процеси в мозъка, както и отделянето на нови нервни клетки.

Мазните риби може да не ви помогнат да свалите излишните килограми, но със сигурност ще се отразят много добре на организма ви и ще помогнат да поддържате здравословен тонус.

Затова не ги изключвайте от менюто си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти