Ако искаме да отслабнем

Денят започва
Снимка: Thinkstock

Ако искате да се разделите с някой и друг излишен килограм, но не сте почитатели на фитнеса, резултатите от ново проучване могат да се окажат приятна алтернатива.

Хората, които се събуждат и си лягат по едно и също време всеки ден, са по-стройни от тези с нередовен сън, установиха експерти. Учените изследвали над 300 жени на възраст между 17 и 26 години в продължение на няколко седмици и открили, че дамите с най-качествен сън имат по-малко телесни мазнини.

Доброволките били оценявани по структурата на тялото си, след което получили рекордер на дейността, който записвал движението им през деня и навиците им за сън през нощта. Лекарите открили, че по-малко от 6,5 часа и повече от 8,5 часа сън на нощ водят до повишено количество телесни мазнини.

Представителките на нежния пол с над 90 минути разлика във времето за лягане и събуждане през седмицата били по-закръглени от тези с по-малко от 60 минути разлика във времето за лягане вечер и ставане сутрин.

Лошият сън води до повече подкожни мазнини, тъй като засяга хормоните, свързани с апетита, заявил проф. Брус Бейли, участвал в подготвянето на въпросния научен анализ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти