Как се почиства ваза и декантер с ориз?

Как се почиства ваза и декантер с ориз?
Снимка: Thinkstock

Всички, които ползват ваза и/или декантер (съд с широко дъно, в който се налива вино) знаят колко е трудно почистването на тези съдове.

От Realsimple.com дават много лесен за изпълнение метод как успешно да измиете подобен вид посуда.

Наливате две (или колкото прецените според съда) чаши вода, малко почистващ препарат, чаша оцет и една чаша обикновен бял ориз.

Разклащате и оставяте така за няколко минути.

След това разклащате отново, изхвърляте всичко и изплаквате обилно с вода, докато не се отмие всичко.

А ако се чудите за какво ви е декантер, то можем да ви кажем, че това специално предназначен за вино съд, който цели насищането с кислород на напитката, както и да изглежда тя по-добре поднесена на масата.

Има различни теории за това дали е добре или не да се използва декантер при вината, като вие сами за себе си можете да прецените имате ли нужда от такъв съд. 

Все пак е добре да се каже, че не всяко вино става за декантиране. Младите, червени вина със слаба танинова структура и плодов и лек вкус могат спокойно да бъдат оставени в бутилката си.

Старите червени вина също не е препоръчително да се слагат в декантер, тъй като при тях активното насищане с въздух може да доведе до моментно изменение във вкуса и дори цвета им. Вината над 10-15 години могат да минат в графата стари.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти