Защо вършенето на 100 неща едновременно ни прави щастливи

Защо вършенето на 100 неща едновременно ни прави щастливи
Снимка: netinfo

Учени от университета в Охайо разкриват защо хората постоянно се нагърбват с безброй "дини под една мишница", дори и да са наясно, че никога няма да свършат както трябва всички тези задължения.

Оказва се, че постоянната ангажираност ни кара да се чувстваме по-добре в емоционален план, допълват щатските специалисти.

"Битува схващането, че колкото повече неща се опитваме да вършим, толкова по-продуктивни ставаме. Със сигурност правенето на много неща едновременно няма да ни превърне в по-продуктивни личности, но ще останем удовлетворени от това, че сме полезни с дейността си", разкрива Женг Уанг, който е професор по комуникации в университета в Охайо.

В изследването са участвали десетки студенти, които трябвало да докладват три пъти дневно какви активности извършват в конкретния часови пояс и дали успяват да се концентрират пълноценно във всяко едно от своите занимания.

Експертите накарали участниците да обяснят дали наборът от дейности, които упражняват, е свързан със социална ангажираност, забавление, образование, работа или е комбинация между няколко от тези четири групи.

Изводите показали, че паралелното практикуване на различни задачи е най-наложително в работната и образователната сфера. И въпреки претрупания график с отговорности, болшинството от анкетираните разказали, че плътната заетост ги прави много по-щастливи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти