Лятото е тук, а аз все още съм дебела!

пин ъп
Снимка: Thinkstock

Да, лятото вече е тук.

Дори днес празнувахме края на зимата в офиса с коледен кекс. Беше много добро попадение - шоколадова глазура, кокосов пълнеж и домашно приготвени блатове. Невероятен, божествен и престъпно вкусен.

Няма да ви казвам как преди да се усетя вече бях взела второ парче. 

За съвсем мъничко се поколебах, обаче, мамка му, вкусно е. И не съжалявам. Та за какво да съжалявам, все едно това парче ще промени живота ми. Да, да, знам... след 3 месеца ще се тръшкам, че не съм започнала диетата си днес. 

И може би е така. Не, не може би, със сигурност ще е така. 

Никога не съм била слаба, истината е, че и никога не съм била толкова дебела, колкото съм сега. Няма да говорим за позитивно мислене, аз не мога да ви науча на това, няма да говорим и как всички хора в България трябва да спрат да наричат дебелите жени "прасе", "глиган" и всякакви подобни. 

Тук съм, за да ви споделя как успях да накарам мозъка си да не му пука какво тяло имам. И все пак да бъда здрава и щастлива. Това последното е много важно. 

Питали са ме: "Добре де, защо не отслабнеш?" Как да ви отговоря на това... Как точно да формулирам изречение, което да съдържа всички причини, без те да ви звучат като оправдание. Защото вече отдавна не се оправдавам, аз просто изреждам факти. 

Снимка: Weheartit

Имам няколко основни причини, за да не отслабна, и тук ще ви разочаровам - НЕ МЕ МЪРЗИ. 

1. Стрес. По дяволите, стрес всеки ден, всяка секунда. Много малко хора знаят реално колко е трудно. И е много лошо, че едни от най-близките ми уж хора не знаят под какво напрежение се намира всяка една жена. Особено аз, хахаха. От другата страна тревата е по-зелена, нали знаете. 

2. Пак стрес - на работа, у дома, на работа, у дома. Без време за мен, без време за теб, без желание да се занимавам с глупости и въпреки това да ми се налага да го правя всеки Божи ден. Честно казано в секундата, в която поставяш себе си на по-задни места като приоритет, всичко отива на боклука. В момента аз сама за себе си съм може би на 20-то място. 

Снимка: Weheartit

3. Паричен стрес. Ми, да, хубаво е да няма пари и да действаш въпреки това, както се пееше в една песен. Обаче ми е малко сложно това. Точно как трябва да се случи да имам да кажем още 15 лева до заплата и да не се стресирам и да не си направя една евтина лещичка. Доматите, драги мои, са по 4.50 лв. Луксът е само за началото на месеца, съжалявам. 

Мога да изреждам още много, мога и да се задълбавам във всеки един вид стрес. Обаче... това няма да ми помогне за абсолютно нищо. Затова ще затворя очи, може би ще си пусна Despacito и ще си представя, че съм на морето. 

С една бутилка сайдер, няколко приятелки, може и колежки, топъл пясък и хладно море. С бански, който имам от 3 години и се учудвам колко всъщност може да се адаптира към тялото ми и затова го обичам. 

И все пак... може би ми е време за нов бански. Такъв - за започване на нов период. Обожавам всичко, което те пречиства и те кара да обичаш себе си. Затова реших, че е време да поставя себе си на едно от челните места по приоритет. 

Снимка: Weheartit

Нещо много важно, което открих с годините - не че са много, но доста неща ми минаха през главата. Та, нещо много важно, което осъзнах - начинът, по който се чувствам аз самата, се отразява на тялото ми, на походката ми, на усмивката ми. 

Мъжете не са спрели да ме заглеждат или да ме обичат. Жените не са спрели да ми завиждат за самочувствието, което имам. И походката, която заковавам на високи токчета. 

Разбира се, никога не бих пренебрегнала нуждите на тялото си за здравословен начин на живот. Малко повече ходене, няколко дни с по-чиста храна и много, много любов. Не само към себе си, дами. Моля ви, обичайте безрезервно живота, усещането за свобода, човека до себе си или този, който ще дойде съвсем скоро. 

Снимка: Weheartit

Да, лятото е тук, а аз все още съм дебела! 

И някакси... не ми пука, просто имам по-важни неща за случване, за мислене и за обичане. 

А когато премахна от живота си поне единия стрес, съм убедена, че ще намеря време да отслабна. Ей така, за спорта. За мен. И за да съм малко по-доволна от поредната постигната цел. 

Пожелавам ви прекрасно лято, дами! 

П.С. И спрете да потрепвате всеки път, когато чуете или прочетете думата "дебела". "Закръглена" или "пълничка" не са по-нежни определения. :)

Автор: Росица Костадинова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти