Жените се чувстват най-уверени на 52

Шарън Стоун наближава 54, но сякаш годините работят изцяло в нейна полза
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Явно представителките на нежния пол достигат своя апогей на увереност с напредването на възрастта. Поне това показва проучване на британския сайт за здравословно хранене и диети myspecialk.co.uk.

В изследването били включени 3000 жени на различна възраст и се оказало, че болшинството от тях се чувстват най-уверени относно своето тяло след навършване на 52 години.

Това е и времето, когато повечето дами се чувстват най-щастливи и емоционално удовлетворени. Близо половината от запитаните жени споделят, че след като прехвърлят 50 вече са постигнали най-важните цели в живота си.

"По-зрелите жени са наясно със себе си и знаят къде са силните и слабите им страни. С навлизане в този етап от живота човек много по-спокойно приема различните житейски ситуации", допълва психологът Ребека Фенсъм, която е част от екипа, провел експеримента.

Също така анкетата разкрива че по-уверената част от слабия пол предпочита да носи предизвикателни дрехи в червено, а по-потиснатите и нямащи достатъчна доза самочувствие относно външния си вид дават превес на облеклата в черната гама.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти