(Д)ефектът на голите снимки в интернет

(Д)ефектът на голите снимки в интернет
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Може би знаете, може би не, но с развитието на интернет, социалните мрежи и фактът, че смартфоните стават по-добри като параметри и възможности от лаптопа и фотоапарата ви вече заедно, в последните години масово нараства броят на циркулиращите из виртуалното пространство голи снимки.

Имаше редица случаи на предизвикателни фотографии на голи знаменитости, които те сами са си направили за лично ползване и наслада, които обаче опитни хакери успяха да разпространят масово из мрежата.

Хората, които не са знаменитости, също го правят – да си изпращат уж тайно предизвикателни лични снимки. Най-често, разбира се, това се прави от тийнейджъри като част от секс-писането на съобщения посред нощ и т.н.

Но възрастните също не остават по-назад и не са рядкост двойките или необвързаните, които по такъв начин разнообразяват интимния си свят и разпалват страстите.

Когато нещо подобно се прави – изпращане на пикантен текст или снимки по някой от интернет каналите, участващите си имат взаимно доверие, че всичко си остава между тях.

Но доверието е нещо относително и изключително лесно за забравяне и губене, затова и има най-разнообразни случаи на показани публично голи снимки и т.н., които е трябвало да останат лични.

Нещо такова се е случило и с младата Ема Холтън. Една сутрин тя се събужда и разбира, че бившият ѝ приятел, в пристъп на яд и като отмъщение за раздялата им, е разпространил публично всичките ѝ голи фотографии, с които е разполагал. 

Шокът и срамът са големи, а Ема се нарежда сред хилядите момичета, на които това им се случва.

Девойката обаче решава, че няма да остави нещата така и ще им противодейства по доста неочакван, но интересен начин. Тя се свързва с фотографката Сесил Бьодкер Дженсен и заедно заснемат една интересна фотосесия – Ема отново е гола, но не в сексуално предизвикателни пози или нещо подобно, а в ситуации от нормалния ѝ живот.

Целта на момичето е да покаже първо, че не се притеснява, а напротив – гордее се с тялото си, и второ – да бъде показана не като обект на вулгарни помисли, а като обикновен човек (все пак, кой от нас не се съблича понякога гол!?).

Взетото решение от Ема се приветства от редица феминистки движения, които се борят с порното, заливащо интернет и с тренирането на жените единствено като сексуални обекти.

Самата Ема дава куража на мнозина да не се оставят да бъдат заплашвани или изнудвани заради неща, за които са гласували доверие на отсрещния човек и са очаквали да си останат тайни.

Ема споделя, че е получила безчет похвални съобщения от жени по целия свят, които я поздравяват за смелата постъпка и я подкрепят в това, че не тя е тази, която трябва да се срамува, а бившият ѝ приятел, които е нарушил неписаните закони на доверие между двама души.

Какво е вашето мнение по тази история – има ли виновен и правилна или не е била реакцията на Ема?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти